Heerlijke ontbijt granola, geschikt voor ketogeen en koolhydraatarm eten
Gang Ontbijt
Keuken Wereldkeuken
Trefwoord Granola, Keto, Koolhydraatarm
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Porties 13
calorieën 247kcal
Auteur Madelon
Equipment
Mengkom
Bakpapier
Spatel
Oven
Bewaarpot
Ingrediënten
100gram(Blond) lijnzaad
100gramzonnebloempitten
100grampompoenpitten
50gramsesamzaad
200gramgemengde noten(hier zie je amandel en walnoten)
25gramchiazaad
90gramGreensweet Stevia Syrup Gold
0,5citroensap
1 á 2theelepelkaneelnaar smaak
0,5theelepelfijn keltisch zeezout
Instructies
Laat je oven op 180 graden voorverwarmen.
Meng alles in een mengkom. Zelf het lijnzaad even in een hakmachine gooien geeft je de meeste voedingsstoffen. Koop je deze al gebroken in de supermarkt dan zit er eigenlijk geen voedingswaarde meer in.
Meng alles met een spatel even goed door zodat de Greensweet stroop zich goed verspreid. Dat is de lijm die je straks de chunky brokken gaat geven en een licht zoete smaak geeft.
Stort het plakkerige mengsel op een bakplaat met bakpapier. Spreid het een beetje uit.
Bak de keto granola in 15 minuten gaar. Tussentijds omscheppen hoeft niet persé.
Ik laat de granola op de bakplaat afkoelen en schep daarna rustig om. Dan krijg je grote brokken. Zijn te ze groot dan kun je ze nog even verder breken.
Daarna gaat de afgekoelde chunky keto granola in een grote glazen weckpot (Ikea) de voorraadkast in.