Begin met het snijden van de tomaat, komkommer en rode ui. Alles moet ongeveer in gelijke blokjes gesneden worden. Soms schillen we de komkommer voor een verfijndere smaak.
Meng de tomaat, komkommer en rode ui in het diepe bord.
De salade wordt op smaak gebracht met komijn, limoen, zeezout en sesamolie. Wij gebruiken Sudanese ongebrande sesamolie. De Aziatische donkere sesamolie moet je dus niet hebben. Kun je niet aan deze sesamolie komen dan is extra vierge olijfolie een goede vervanger.
Om te voorkomen dat de avocado bruine plekjes krijgt voegen we die als allerlaatste toe. Het is oke als de blokjes avocado een beetje geplet worden tijdens het mengen.
Snijd de avocado over de lengte doormidden met een scherp mes. De pit wip je er uit door het mes er overdwars in te zetten. De pit is dan makkelijk los te wippen.
Terwijl de avocado nog in de schil zit snijd je vierkantjes met een mes. Van links naar rechts en van boven naar beneden een paar keer snijden zonder de schil te doorboren. Daarna kun je met een lepel alle blokjes er zo uit scheppen.
Breng de avocadosalade op smaak met zeezout en schep alles goed door elkaar.