Was je limoen. Gebruik het liefst een biologische limoen, je wilt de schil gebruiken en een schil vol pesticiden is niet gezond en erg bitter van smaak.
Snij je limoen door midden. Snij de kontjes er af en de limoen in kleinere stukken en doe de stukjes limoen in de blender.
Ik begin met 6 eetlepels (met klein bergje) rietsuiker. Doe deze ook in de blender. Je kan elke soort suiker gebruiken die je lekker vindt. Agave of honing is ook mogelijk maar deze veranderen de smaak. Met kristalsuiker krijg je felgroene limonade, met rietsuiker donkergroene limonade en met kokosbloesemsuiker groenbruine limonade.
Doe ook de verse munt blaadjes in de blender en vul deze aan met water tot de litermarkering. Zet je blender aan en laat deze alles fijn blenderen tot de limoenschil helemaal fijn is geworden en de limonade groen is gekleurd. Proef of de limonade zoet genoeg is naar je smaak. Zo niet dan voeg je meer suiker toe en laat opnieuw blenderen. Herhaal tot je tevreden bent over de zoetheid.
Doe je blender uit en schenk door de zeef de Laymoun bil Nana in een kan of Mason Jar. Ik gebruik het liefst Mason Jars omdat deze luchtdicht afsluiten en de smaak lang goed blijft in de koelkast.
Drink de Laymoun bil Nana binnen 24 uur na het maken en zet het afgedekt in de koelkast.