Ik maal heel lijnzaad zelf fijn in een sterke blender of keukenmachine om het fijn te krijgen.
Klop het lijnzaad met de eieren, geraspte kaas, bakpoeder en zeezout door met een garde of doe alles in een blender. Laat de gesmolten roomboter wat afkoelen door het water er door te roeren en doe meng het dan beetje voor beetje door het lijnzaadmengsel. Ik laat het nu even een minuut of tien staan, het beslag wordt wat dikker en pak dan een koekenpan die ik speciaal voor pannenkoeken gebruik.
Vet de pan licht in met wat roomboter, niet te veel anders blijft het beslag niet plakken. Het is even wennen met het bakken van dit beslag. Ik heb gemerkt dat wanneer je het beslag in de pan wil verdelen de pan niet te heet moet zijn. Zet het vuur dus helemaal laag voor je een nieuwe lijnzaadwrap in de pan doet.
Ik gebruik zelf een opscheplepel om het beslag in de pan te doen en te verdelen. Kan ook met een spatel. De truc is om het beslag te verdelen als een dunne 'pannenkoek'. Dit werkt het beste als je alleen het gewicht van de spatel of lepel zelf gebruikt en niet zelf drukt, dan druk je het beslag uit elkaar. Is de pan te heet dan trek je het beslag ook zo weer los. Zet je vuur dan zachter en na het verspreiden weer wat hoger.
Daarna bak je de lijnzaadwrap zoals een pannenkoek aan beide kanten bruin. Ze zijn vrij snel gaar en je ziet dat de geraspte kaas lekker aangebakken is als de lijnzaadwrap gaar is.