Vers kha fruit: aardbeien, frambozen, (blauwe) bessen of bramen. Let op, dit geeft je flink wat extra koolhydraten.
Flinke eetlepel créme fraîche
Instructies
Kook de bloemkoolrijst in de slagroom gaar in een minuut of tien samen met de kaneel, zeezout en Greensweet Sweet.
De agar agar doe je er daarna bij en laat je voor een minuut of 3 even meekoken. Je zal de bloemkoolpap gelijk zien indikken. Na afkoelen zal het nog iets dikker worden.
Verdeel in drie porties en bewaar luchtdicht in de koelkast.
Een beetje opwarmen is lekker, kies je toppings naar keuze en geniet!
Notities
Je kan als je gladde bloemkoolpap wil uiteraard alles fijnmalen in een blender na het koken. Ik kies bewust voor bloemkoolrijst omdat ik een alternatief voor havermoutpap wilde maken en dus graag wat kauwbare stukjes erin wil hebben.
Greensweet Sweet is net zo zoet als suiker. Pas de hoeveelheid gerust aan naar je eigen smaak.
De agar agar vervangt het zetmeel wat in normale pappen vol granen zit. Gebruik dit om de echte pap consistentie te krijgen. Laat het weg als je een wat dunner geheel wilt.
Andere kruiden naast kaneel die lekker zijn om toe te voegen: 1/2 theelepel kardemom, 1 theelepel gember, een kneepje citroensap.
Vers koolhydraatarm fruit meekoken maskeert de bloemkoolsmaak.