Volle eetlepel samnaghee, geklaarde boter. Vervangbaar door goede kwaliteit roomboter als je geen ghee in huis hebt
4eieren
1ui
2tomaten
theelepelgeconcentreerde tomatenpasta
1groene peper in ringen
handje grof gehakte verse koriander
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Instructies
Rasp de ui en de tomaat.
Verhit de samna in de koekenpan, vuur niet te hoog. Bak de ui tot deze gelig en lekker glazig wordt. Voeg de tomaten toe en laat deze een minuut of tien bakken. Blijf rustig roeren. Voeg ondertussen peper en zout toe.
Doe de tomatenpasta erbij, roer dit goed door en laat deze een minuut of 5 meebakken terwijl je blijft roeren.
Voeg de groene peper toe, even omroeren en maak kuiltjes in je tomatenmengsel voor de eieren met je roerlepel. In elke kuil breek je een ei.
Laat de eieren op zacht vuur rustig garen tot het eiwit volledig gaar is. Speel wat met het eiwit, een beetje roeren en zachtjes heen en weer schuiven zodat het de pan raakt en gaar wordt. Daarna even deksel erop.
Wanneer het eiwit volledig wit is kijk je of het eigeel naar je zin in. Wij eten het halfgaar. Wil je het doorbakken dan het deksel ietsje langer erop laten.
Strooi er wat koriander op en serveer!
Wij eten shakshuka met de hand rechtstreeks uit de pan. Het Arabisch platbrood (linksonder op de foto) dient als bestek ;)
Je kan natuurlijk ook je portie in een Arabisch platbroodje rollen of het lekker met een lepel opsmullen.