Dit recept geeft je iets meer dan 500 ml aan Andalouse saus. Je hebt echt een blender of staafmixer nodig om deze saus te maken. Ik denk dat een goede hakmachine ook wel zal werken, maar het mooiste is deze saus lekker glad te krijgen.
Was je paprika en verwijder de stronk, de zaadlijst en witte binnenkant. Haal de schil van de ui. Snijd de paprika en de ui in kleine stukken en doe ze in je blender.
Doe de andere ingrediënten in de blender. Begin met 350 ml mayonaise. Laat je blender mixen tot het een mooi gladde saus is. Dat duurde hier een minuutje of 2. Proef of het zout naar je smaak is, je kan extra toevoegen als je het te weinig vindt.
Wil je de Andalouse saus pittiger dan doe je er wat extra pul biber bij. Is de saus je te dun? Dan doe je er de extra 50 ml mayonaise bij. Bewaren doen wij in een glazen pot, zoals een Mason Jar of een glazen jampotje dat luchtdicht afgesloten kan worden zoals die van Bonne Maman.
Voor gebruik laat je de Andalouse saus minimaal een uur in de koelkast staan, het liefst langer, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Stiekem is Andalouse saus ook heel erg lekker om te mengen met een blikje tonijn. Meng de saus dan 1 op 1 met de tonijn. Dan krijg je een heerlijke tonijnsalade voor op brood of toastjes. In de koelkast in een goed afgesloten pot, blijft de saus minimaal een week goed. Eet smakelijk!