1grote gepekelde citroen2 voor citroen liefhebbers
Variaties
Voeg 1 volle eetlepel kerrie toe in plaats van de kurkuma.
Voeg 1 volle theelepel sambal manis of chilivlokken toe.
HEET! Leg een bevroren madame Jeanette tussen het vlees.
Vervang het zeezout door 1 bouillonblokje of 1 eetlepel bouillonpoeder.
Voeg een gesneden tomaat en een gesneden ui toe.
Instructies
Neem je tajine, doe je kalfskoteletten er in. Strooi alle kruiden en knoflook over het vlees. Daarna doe je een flinke scheut rijstazijn en een flinke scheut olijfolie erbij. Het vlees wrijf je aan alle kanten lekker in met alle smaakmakers. Vergeet niet eventuele variaties in deze stap te verwerken.
Snijd de gepekelde citroen in vier stukken en verdeel deze tussen het vlees.
Zet de tajine op het sudderplaatje en plaats het deksel er op. Zet het vuur helemaal laag. Nu laat je de tajine haar werk doen voor 2 uur.
Ik snijd het vlees niet kleiner dus wanneer ik hele dikke stukken vlees (dikker dan 4 cm) heb draai ik ze na een uur even om. Heb je dit niet dan hoef je de tajine 2 uur niet te openen. Probeer de tajine tussendoor niet te vaak te openen om zoveel mogelijk van de vleessappen in de tajine te houden. Het is zonde als ze verdampen.