4tenengeperste knoflook of 1 volle eetlepel knoflookpoeder
1volle theelepel chilivlokken of 1 volle theelepel sambal oelek
2eetlepelsrijstazijn
scheutje neutrale olie
Instructies
Was je kip en snijd deze in stukken van 2-3 cm. Kies je marinade en doe alle smaakmakers in een mengkom of glazen schaal. Voeg de kip toe en roer alles goed door elkaar. Laat de saté ajam nu marineren. Het liefst voor minimaal een nacht tot 24 uur.
Na het marineren rijg je per stokje 4-5 stukken gemarineerde kip op de saté stokjes.
Zet je oven met grill op maximaal vermogen. Heb je geen oven met grill? Ga dan voor een grillpan.
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg de saté ajam er op. Zodra de oven op maximale temperatuur is schuif je de bakplaat vlak onder de grill voor 6-7 minuten. Dan draai je de saté ajam om en grill je nogmaals voor 6-7 minuten.
Lekker met pindasaus (sambal kacang) en atjar (groenten in zuur). Eet smakelijk!