2volle theelepels knoflookpoeder of 1 grote teen vers geperste knoflook
1/4theelepelgerookte zoete paprikapoeder
2theelepelszeezout
1volle theelepel chilipoeder
optioneel: sap van een halve limoen
Instructies
Zoals ik al benoemde is de tahin het geheim voor de 'hummus' structuur. Gebruik je het limoentje dan zal de structuur nog wat dikker worden.
Kook de pompoen beetgaar. Volg dus niet de verpakking dan is de pompoen moes. Je wil stevige pompoen. 10-12 minuten doe ik meestal. Zodra er een vork door kan prikken zijn ze klaar.
Laat de gekookte pompoen eventjes afkoelen en maal daarna glad in een keukenmachine. Je hebt dan ongeveer 350 gram over.
Daar doe je de tahin bij en roer je goed door. Gebruik je de limoen dan voeg je die nu ook toe.
Nu breng je de pompoen 'hummus' op smaak met alle smaakmakers en ben je klaar. Laat je niet beïnvloeden door de hoeveelheden op de foto. Ik was nog volop aan het proeven haha.
Enjoy! Heerlijk als bijgerecht. Of om lekker in te dippen met keto (stok)brood of lijnzaadcrackers of lijnzaadwraps.