Maak eerst de marinade door alle smaakmakers in een kommetje te mengen, behalve het water.
Was je handen en meng nu in de tajine de marinade door het vlees, kneed de kruiden even lekker in het vlees en zorg dat je de stukjes knoflook goed verdeeld hebt.
Zet een sudderplaatje op je vuur en plaats de tajine daar op. Doe het water erbij en zet het deksel op de taine. Ik zet het vuur nu helemaal laag. Na een kwartiertje hoor je het vocht in de tajine zachtjes pruttelen.
Er komt ook vocht uit het vlees dus je krijgt een heerlijke jus zodra het klaar is. Dit duurt 1 tot 2 uur afhankelijk van hoeveel vlees je erin hebt gedaan en hoe laag je vuur staat. Ik hou van vlees wat zo mals is dat het op je tong smelt en dan laat ik de tajine 2 uurtjes pruttelen. Het is dan net zo zacht alsof het uit mijn slowcooker komt. Smullen maar!
Lamsribben uit de tajine zijn heerlijk met een salade of bord groenten, mijn huidige favoriet is combineren met geroosterde flespompoen.