Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Instruction Images
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Print
Keto Tonijn Muffins
Gang
Bijgerecht, Snack
Keuken
Wereldkeuken
Trefwoord
Keto, Keto muffins, Koolhydraatarm, Snack, Tonijn
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
minuten
Servings
12
Calories
216
kcal
Author
Madelon
Equipment
Oven
Siliconen muffin vorm (slikomarkt)
Mengkom
Spatel
Ingrediënten
2
blikjes tonijn op olie
uitlekgewicht 280 gram
120
gram
mayonaise
120
gram
crême fraiche
2
handjes fijngehakte bieslook
1
theelepel
chili
150
gram
oude kaas
geraspt
4
large eieren
1
eetlepel
zwarte peper uit de molen
siliconen muffinbakvorm
Instructies
Verwarm je oven voor op 180 graden.
Meng alle ingrediënten in een mengkom.
Je krijgt een dikke massa.
Verdeel deze over je muffinvorm. Je kan ze precies tot de rand vullen, in de oven komen ze wat omhoog maar ze zullen niet overstromen.
Bak de keto tonijn muffins in 30 minuten gaar. Ze zullen goudbruin kleuren.
Laat de keto muffins afkoelen op een afkoelrek voor een paar minuten. Daarna kun je ze makkelijk uit de siliconen vormen halen.
Notities
Leg schijfjes jalapeño op de bovenkant als je van pittig houdt.
Leg op elke muffin een gehalveerde ansjovis.
De crême fraiche is te vervangen door roomkaas.
De bieslook kun je ook vervangen door peterselie of koriander.
Ook lekker: een halve rode ui die je fijn snippert aan het beslag toevoegen.