Mijn tonijnpizza wordt al vaak door jullie gemaakt. Je kan met tonijn nog veel meer keto lekkers maken. Wat ik op Pinterest regelmatig zie langskomen zijn ‘Tuna melts’. Een soort vis koekjes met tonijn, volgepropt met kaas. Mijn recept bevat niet megaveel kaas omdat ik de tonijn goed wil proeven en anders de vetten te hoog uit vindt komen. Ik wilde juist de verhouding vetten en eiwitten meer in balans houden.

Dit is een basisrecept voor keto tonijn muffins, pas ze vooral aan je eigen smaak aan! Keto tonijn muffins kun je zowel warm als koud eten. Je kan ze gebruiken als hamburgers als je zoals ik een platte bakvorm gebruikt, je kan ze makkelijk meenemen als snack. En ze zijn vooral ontzettend lekker en makkelijk te combineren. Uiteraard kun je ze ook invriezen.

Het recept maakt 12 grote tonijn muffins. Ik gebruik siliconen bakvormen van Silikomart.

Voedingswaarde per stuk (bij 12 stuks):

  • 216 kcal
  • 0,9 gram koolhydraten
  • 12,5 gram eiwitten
  • 17 gram vetten

Wat heb je nodig

  • 2 blikjes tonijn op olie (uitlekgewicht 280 gram)
  • 120 gram mayonaise
  • 120 gram crême fraiche
  • 2 handjes fijngehakte bieslook
  • 1 theelepel chili
  • 150 gram oude kaas, geraspt
  • 4 large eieren
  • 1 eetlepel zwarte peper uit de molen
  • (siliconen) muffinbakvorm

Tips

  • Leg schijfjes jalapeño op de bovenkant als je van pittig houdt.
  • Leg op elke muffin een gehalveerde ansjovis.
  • De crême fraiche is te vervangen door roomkaas.
  • De bieslook kun je ook vervangen door peterselie of koriander.
  • Ook lekker: een halve rode ui die je fijn snippert aan het beslag toevoegen.

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Meng alle ingrediënten in een mengkom.

Je krijgt een dikke massa.

Verdeel deze over je muffinvorm. Je kan ze precies tot de rand vullen, in de oven komen ze wat omhoog maar ze zullen niet overstromen.

Bak de keto tonijn muffins in 30 minuten gaar. Ze zullen goudbruin kleuren.

Laat de keto muffins afkoelen op een afkoelrek voor een paar minuten. Daarna kun je ze makkelijk uit de siliconen vormen halen.

Invriezen kan na afkoelen. Anders bewaar je ze het beste luchtdicht in de koelkast voor maximaal een week.

Eet smakelijk!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.