Mijn tonijnpizza wordt al vaak door jullie gemaakt. Je kan met tonijn nog veel meer keto lekkers maken zoals bijvoorbeeld deze tonijn muffins. Het is weer eens wat anders dan vlees of zalm en toch vol met eiwitten en gezonde vetten. Wat ik op Pinterest regelmatig zie langskomen zijn ‘Tuna melts’. Een soort vis koekjes met tonijn, volgepropt met kaas. Mijn recept bevat niet megaveel kaas omdat ik de tonijn goed wil proeven en anders de vetten te hoog uit vindt komen. Ik wilde juist de verhouding vetten en eiwitten meer in balans houden. Je kunt wel een beetje met de hoeveelheden of soorten kaas spelen maar hou er dan rekening mee dat je de voedingswaarden veranderd en dus voor jezelf moet aanpassen.

Dit is een basisrecept voor keto tonijn muffins, pas ze vooral aan je eigen smaak aan! Je kunt dan denken aan spelen met kruiden. Gebruik in plaats van bieslook eens peterselie. Een lente uitje is ook ontzettend lekker als toevoeging. Keto tonijn muffins kun je zowel warm als koud eten. Je kan ze gebruiken als hamburgers als je zoals ik een platte bakvorm gebruikt, je kan ze makkelijk meenemen als snack. En ze zijn vooral ontzettend lekker en makkelijk te combineren. Denk hierbij ook eens aan mijn keto brood of aan een lekkere lijnzaadwrap. Uiteraard kun je ze ook invriezen.

Keto Tonijn Muffins

Madelon
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Wereldkeuken
Porties 12
calorieën 216 kcal

Equipment

  • Oven
  • Siliconen muffin vorm (slikomarkt)
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten
  

  • 2 blikjes tonijn op olie uitlekgewicht 280 gram
  • 120 gram mayonaise
  • 120 gram crême fraiche
  • 2 handjes fijngehakte bieslook
  • 1 theelepel chili
  • 150 gram oude kaas geraspt
  • 4 large eieren
  • 1 eetlepel zwarte peper uit de molen
  • siliconen muffinbakvorm

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Meng alle ingrediënten in een mengkom.
  • Je krijgt een dikke massa.
  • Verdeel deze over je muffinvorm. Je kan ze precies tot de rand vullen, in de oven komen ze wat omhoog maar ze zullen niet overstromen.
  • Bak de keto tonijn muffins in 30 minuten gaar. Ze zullen goudbruin kleuren.
  • Laat de keto muffins afkoelen op een afkoelrek voor een paar minuten. Daarna kun je ze makkelijk uit de siliconen vormen halen.

Notities

  • Leg schijfjes jalapeño op de bovenkant als je van pittig houdt.
  • Leg op elke muffin een gehalveerde ansjovis.
  • De crême fraiche is te vervangen door roomkaas.
  • De bieslook kun je ook vervangen door peterselie of koriander.
  • Ook lekker: een halve rode ui die je fijn snippert aan het beslag toevoegen.
Trefwoord Keto, Keto muffins, Koolhydraatarm, Snack, Tonijn