Het recept maakt ongeveer 10 grote koolhydraatarme lijnzaadwraps. Een lijnzaadwrap is lekker soepel na het bakken en makkelijk te vullen. Ze smaken lekker hartig en niet naar ei. Veel koolhydraatarme recepten smaken overheersend naar ei, deze wraps waren echt een welkome afwisseling. Ik vond het basisrecept op de blog van Sugarfreelondoner en ging er mee aan de slag.

Wanneer je keto eet mis je zeker in het begin dingen zoals brood of andere vormen van koolhydraten. Door deze heerlijke wraps te maken kun je toch een beetje je koolhydraten drang vervullen. Je kunt deze lijnzaadwraps vullen met vele lekkere gerechten. Denk hierbij aan garnalen zoals op de foto, of wat dacht je gebakken kip of gewokte stukjes beef. Ook overheerlijk met diverse soorten groenten. Voor de lunch kan je ze vullen met avocado, wasabi mayo en gerookte zalm. Geloof me, dat is een bommetje waar je wel even vol van zit.

Laat voordat je gaat bakken het mengsel even voor tien minuten staan. Zo wordt het beslag wat dikker, en is het makkelijker om mee te bakken.

Het bakken van deze lijnzaadwraps is trouwens niet zo lastig. Je moet er even een handigheid in krijgen. De truck is om ze dun uit te smeren en je pan niet al te hoog te verhitten. Verder lijkt het bakken van deze wraps een beetje op het bakken van pannenkoeken.

De wraps zijn gemakkelijk in te vriezen, dus maak vooral een vriezer voorraadje. Dan kun je op elk gewenst moment een wrap (of twee) ontdooien en gebruiken als aanvulling op je maaltijd.

Lijnzaadwraps

Madelon
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Wereldkeuken
Porties 10
calorieën 139 kcal

Equipment

 • Blender of keukenmachine
 • Mengkom

Ingrediënten
  

 • 120 gram fijngemalen lijnzaad
 • 6 large eieren
 • 40 gr geraspte belegen kaas
 • 20 gr gesmolten roomboter
 • 1 tl bakpoeder
 • snuf zeezout
 • 180 ml water

Instructies
 

 • Ik maal heel lijnzaad zelf fijn in een sterke blender of keukenmachine om het fijn te krijgen.
 • Klop het lijnzaad met de eieren, geraspte kaas, bakpoeder en zeezout door met een garde of doe alles in een blender. Laat de gesmolten roomboter wat afkoelen door het water er door te roeren en doe meng het dan beetje voor beetje door het lijnzaadmengsel. Ik laat het nu even een minuut of tien staan, het beslag wordt wat dikker en pak dan een koekenpan die ik speciaal voor pannenkoeken gebruik.
 • Vet de pan licht in met wat roomboter, niet te veel anders blijft het beslag niet plakken. Het is even wennen met het bakken van dit beslag. Ik heb gemerkt dat wanneer je het beslag in de pan wil verdelen de pan niet te heet moet zijn. Zet het vuur dus helemaal laag voor je een nieuwe lijnzaadwrap in de pan doet.
 • Ik gebruik zelf een opscheplepel om het beslag in de pan te doen en te verdelen. Kan ook met een spatel. De truc is om het beslag te verdelen als een dunne 'pannenkoek'. Dit werkt het beste als je alleen het gewicht van de spatel of lepel zelf gebruikt en niet zelf drukt, dan druk je het beslag uit elkaar. Is de pan te heet dan trek je het beslag ook zo weer los. Zet je vuur dan zachter en na het verspreiden weer wat hoger.
 • Daarna bak je de lijnzaadwrap zoals een pannenkoek aan beide kanten bruin. Ze zijn vrij snel gaar en je ziet dat de geraspte kaas lekker aangebakken is als de lijnzaadwrap gaar is.
 • Zo ga je door tot het beslag op is.
Trefwoord Lijnzaadwrap