Gamba’s: De Tijgergarnalen
Er gaan nu een paar bezoekers keihard gillen en een aantal gigantisch kwijlen. Ik hang er ergens tussenin en heb een voorkeur voor al gepelde garnalen. Toen de man thuis kwam met een doos vol heerlijke zwarte tijgergarnalen moesten we die natuurlijk gelijk klaarmaken. Tijgergarnalen worden ook wel tijgergarnalen of black tiger shrimps genoemd, ze zijn gigantisch haha. Je kan van de garnalenrestanten ook heerlijke visbouillon trekken als je dat lekker vindt.
Ik ben vrij kieskeurig in het klaarmaken van vis. Vis is lekker met een grote maar. De vis moet goed gekruid worden, niet te lang worden doorgebakken en heel erg vers zijn. Het klinkt vast gek maar een sterke vissmaak vind ik dus niet lekker.
Wij halen de tijgergarnalen bij de Sligro of op de markt. Ga als je vis eet echt voor verse kwaliteitsvis. De tijgergarnalen van de Sligro zijn reeds ontdarmd, heb je andere tijgergarnalen dan is het handig als je de darm er zelf even uit snijdt.
Wat heb je nodig
- 750 gram gamba’s
- 4 grote tenen geperste knoflook
- flink wat zwarte peper
- rookzout naar smaak
- limoen
- olijfolie of roomboter
- koekenpan
Bereiding
Verhit je koekenpan en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de knoflook kort en doe de tijgergarnalen erbij. Zodra ze roze kleuren zijn ze gaar en dat gaat vrij snel. Loop dus niet weg. Blijf ze rustig omscheppen zodat ze gelijkmatig garen.
Breng ze op smaak met zwarte peper en zeezout. Voor je gaat eten pers je er wat limoen boven uit. Zuur is altijd een goede combinatie met vis. Je kan ook citroen gebruiken, wij vinden limoen lekkerder en wat zachter.
Eet smakelijk!
İk eet ze gebakken met een beetje ketjap manis, zout en peper
Indostyle hihi, ook heerlijk!
Je moet eens proberen om er paprikapoeder bij te doen en beetje gedroogde oregano! Heerlijk! (bovenop alles wat je nu doet)
Mmmm dat klinkt heerlijk. Wayelz is echt van de basics als het op garnalen bakken aankomt. Ik hou van kruiden haha.
Ohhhh i love them…ik wil ze opeten :D
Ik ben er allergisch voor ; )
Wat jammer, hopelijk niet voor alle vissoorten? ;)
Nee, gelukkig niet! Alleen schaal- en schelpdieren als garnalen, krab, kreeft etc. kan ik niet tegen. Maar een lekker stukje zalm laat ik niet voorbij gaan ; )
het ziet er zo heerlijk uit he maar ik lust het echt niet :(
Er ligt nu een plas kwijl op mijn bureau xD
Ik zal voortaan tissues bij m’n blogposten neerzetten XD
Geweldig, wat een lezersgerichtheid! :)
Sounds SO good!
Oh dat klinkt heerlijk!
Nou doe mij maar kwijlen :D
S-U-P-E-R YUMMIE!!! Op deze manier klaargemaakt zijn ze helemaal perfect. Niks aan veranderen…. HEEEERLIJK!