gambas

Gamba’s

Er gaan nu een paar bezoekers keihard gillen en een aantal gigantisch kwijlen. Ik hang er ergens tussenin en heb een voorkeur voor al gepelde gamba’s al vind ik het geen probleem om dat zelf te doen.

Ik vind vis erg lekker maar ben erg specifiek in hoe ik het klaargemaakt wil hebben. Meestal is zo simpel mogelijk het lekkerste en dat geld ook voor deze grote gamba’s.

Wat heb je nodig

  • 500 gram ongepelde gamba’s
  • 3 grote tenen geperste knoflook
  • flink wat zwarte peper
  • zeezout naar smaak
  • limoen
  • olijfolie
  • koekenpan

Bereiding

Verhit je koekenpan en doe er een flinke scheut olijfolie in. Bak de knoflook kort en doe de gamba’s erbij. Zodra ze roze kleuren zijn ze gaar en dat gaat vrij snel. Loop dus niet weg. Blijf ze rustig omscheppen zodat ze gelijkmatig garen.

Breng ze op smaak met zwarte peper en zeezout. Voor je gaat eten pers je er wat limoen boven uit. Zuur is altijd een goede combinatie met vis. Je kan ook citroen gebruiken, wij vinden limoen lekkerder en wat zachter.

Gamba’s zijn het lekkerste wanneer je ze gelijk warm eet. Voor erbij kun je denken aan wedges, of een salade en wat vers brood. Ook zijn ze heerlijk als extra toevoeging aan Jambalaya of Nasi goreng. Heb je bezoek dat van vis houdt dan kun je zo je gerecht een beetje luxer maken. Uiteraard kun je dan de hoeveelheid aanpassen en heb je waarschijnlijk voldoende aan de helft van dit recept.

Eet smakelijk!

16 Comments
      1. Nee, gelukkig niet! Alleen schaal- en schelpdieren als garnalen, krab, kreeft etc. kan ik niet tegen. Maar een lekker stukje zalm laat ik niet voorbij gaan ; )

Leave a Reply

Your email address will not be published.