About

WayMadi.nl is een ’Food- en lifestyleblog’ geschreven door Madelon.

Hieronder vertel ik je meer over mijzelf en de blog. Voor zakelijke informatie kun je terecht op de pagina voor PR/bedrijven.

Wie is Madelon?

Deze multi culti foodie is geboren en getogen in Noord-Nederland. Sinds 2013 ben ik mama van mister Z. Mijn gezin bestaat uit een samensmelting van verschillende roots en dat is ook zichtbaar in de gerechten uit onze keuken. Wij koken halal en houden van experimenteren met verschillende wereldkeukens. Al mijn #Waymadifood recepten publiceer ik op Waymadi.nl alsof het mijn persoonlijke kookboek is.

Afgestudeerd als Bachelor of Laws heb ik met veel plezier onder andere in de schuldhulpverlening gewerkt. Mijn gezondheid laat niet meer toe dat ik (fulltime) werk. Daarom richt ik me als mama manager op mijn gezin en geef op Waymadi.nl en bijbehorende social media een kleine impressie uit ons leven.

Natuurlijk heb ik ambities en droom ik onder andere stiekem over een eigen kookboek.

Fotografie is een van mijn interesses en alle foto’s op Waymadi.nl zijn van mijn hand tenzij anders vermeld. Helaas heb ik al meerdere malen te maken gehad met schending van mijn auteursrecht of anders gezegd, diefstal van mijn foto’s en teksten. Een van de redenen waarom ik er bewust voor kies mijn foto’s te markeren met een logo. Daarnaast laat ik oneigenlijk gebruik van mijn content niet zomaar gaan en weet ik door mijn juridische achtergrond welke acties ik succesvol kan ondernemen. Gewoon altijd je eigen content maken peeps ;)

Over Waymadi.nl

Ik schrijf niet alleen recepten maar laat ook andere interesses op Waymadi.nl zien.

Als voorstander van duurzame, zo natuurlijk mogelijke (verzorgings)producten ben ik geen standaard mamablogger waar je alle bekende merken voorbij ziet komen. Qua ingrediënten ben ik erg kieskeurig in de producten die wij gebruiken en schrijf ik graag ongezouten reviews.

Als moslima schrijf ik regelmatig over islamitische onderwerpen. Daarnaast ben ik een langvoedende mama, mister Z. heeft tot zijn 3e jaar borstvoeding gekregen. Naast de artikelen over borstvoeding op Waymadi.nl ben ik ook actief bij Islamitische Borstvoedingsorganisatie Halimah en help ik regelmatig andere mama’s met vragen over borstvoeding.

Ook zie je af en toe onze kater Fahad langskomen.

#Waymadifood

Ik hou van eerlijk, bewust en gezond eten maar ben geen gezondheidsfreak. Met een waslijst aan allergieën voor voedingsmiddelen (zowel ik als mister Z.) geef ik de prioriteit aan gevarieerd en gezond koken.

Mijn definitie van gezond eten is vooral gevarieerd eten met zo min mogelijk geraffineerde producten en onnodige toevoegingen. Vetten en koolhydraten zijn niet mijn vijand.

Pakjes en zakjes komen hier dus niet in huis. Wij koken vers met echte ingrediënten en waar mogelijk biologisch. Al is dat soms lastig te vinden wanneer je halal eet. Ik ben geen voorstander van het schrappen van voeding wanneer dat niet nodig is wegens gezondheidsredenen.

Omdat ik zelf en de kleuter een waslijst aan allergieën hebben ben ik gewend om aangepast te koken. In mijn recepten zie je dus regelmatig vervangingen voor tarwe, koemelk en/of lactose. Ook eten wij regelmatig glutenvrij en eet ik koolhydraatarm om gezondheidsklachten te reduceren. Mocht je een verzoekje hebben voor een recept dan mag je me altijd een bericht sturen via het contactformulier.

Mijn beste vriendin Tracy heeft regelmatig gastartikelen voor Waymadi.nl geschreven. Door haar drukke werkschema komt zij er helaas momenteel niet aan toe nieuwe artikelen te posten.