Pizza met tonijnbodem gemaakt. Dit is een blijvertje! Ik vind hem ook veel makkelijker te maken dan fathead pizza van mozzarella en amandelmeel of pizza met bloemkoolbodem.

De pizzabodem is voor 1 persoon en bevat 1 kh. Je kan zelf je beleg bepalen.

Wat heb je nodig

  • 1 blik tonijn op water of olie
  • 1 large ei
  • 1/2 theelepel oregano
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden en maak ondertussen de tonijnbodem klaar.

Laat het blik tonijn goed uitlekken. Hevel de tonijn over in een kommetje en roer het ei en alle kruiden goed door de tonijn. De tonijn zal heel fijn worden.

Neem een vel bakpapier en vorm een ronde pizza met het tonijnmengsel. Dit gaat het makkelijkste met de bolle kant van een lepel. Ik laat hem 3 tot 4 mm dik.

Nu gaat de tonijnbodem voor 20 minuten in de oven.

Na 20 minuten haal je hem uit de oven en beleg naar keuze.

Op deze foto heb ik een lepeltje tomatenpuree op de bodem gedaan en daarna dun gesneden inktvis die ik een paar minuten heb gebakken in olijfolie, met 1 teen knoflook en chili en zeezout.

Op deze foto is het beleg voor een tweepersoons pizza 3 eetlepels tomatenpuree, salami, restje pittige kippenbout, champignon, groene peper, 2 plakken UK cheddar, oregano en zwarte olijven.

Leef je dus vooral uit met het beleg! Ik maak zo ook wel eens restjes op.

Moet je beleg nog garen dan zet je de oven nu op 160 graden en bak je de pizza af in 15 minuten.

Is je beleg al gaar en hoef je alleen kaas te smelten dan laat je de temperatuur na het beleggen op 180 graden en bak je de pizza met tonijnbodem in 5-7 minuten af.

Eet smakelijk!