Glutenvrij, koolhydraatarm en keto zadenbrood. Geschikt voor diabetici. Volledig vrij van granen en vulmiddelen.
Gang Brood
Keuken Wereldkeuken
Trefwoord Brood, Koolhydraatarm
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 45 minutenminuten
Totale tijd 1 uuruur
Servings 14Plakken
Calories 162kcal
Author Madelon
Equipment
Oven
Mengkom
Bakpapier
Weegschaal
Hakmachine
Bakblik
Spatel
Ingrediënten
50grampompoenpitten
100gramzonnebloempitten
50gramblond lijnzaad
20grampsyllium
2tlbakpoeder
200gramroomkaasvan de Lidl
50grampure notenpasta of tahin
4largeeieren
Instructies
Verwarm je oven voor op 180 graden
Begin door meel te maken van het blonde lijnzaad, de pompoenpitten en de zonnebloempitten. Kleine stukjes in het koolhydraatarme zadenbrood zijn niet erg maar probeer ze zo fijn mogelijk te malen. Ik doe dit in de hakmachine van mijn Kenwood.
Daarna is het een kwestie van alle ingrediënten mengen en goed doorroeren in een mengkom. Je krijgt dan een lobbig beslag.
Neem je bakblik en zet daar een vel bakpapier in. Stort je beslag in het bakblik en druk het even aan met een vochtige spatel.
Bak het zadenbrood in het midden van de oven voor 45-50 minuten gaar. Wanneer je er een satéprikker in kan steken tot de bodem die droog eruit komt is je koolhydraatarm zadenbrood klaar.
Notities
Voor de notenpasta gebruik je het liefst amandelpasta, ben je fatadapted na een week of 8 goed in ketose te zijn dan kun je ook pure pindakaas als afwisseling gebruiken.
Laat je niet verleiden te gaan spelen met de verhoudingen, dan krijg je een ander resultaat. Deze combinatie geeft het 'bijna echt brood' effect wat je op de foto's ziet.
Strooi wat pompoen en/of zonnebloempitten bovenop het zadenbrood voor het de oven in gaat. Druk ze lichtjes in de bovenkant en doe je zadenbrood in de oven.
Wil je het zadenbrood zuivelvrij klaarmaken? Vervang de roomkaas door 200 gram geraspte courgette.
Mag je geen noten? De notenpasta kun je vervangen door (gras)boter.