Poğaça vormen

Croissant

croissant deeg

  1. Rol een deel deeg plat tot een ronde dunne plak deeg. Snijd zoals op de foto. croissant deeg vulling
  2. Op elk stukje deeg leg je een eetlepel vulling en rol het deeg dan voorzichtig dicht.
  3. Druk de punt goed aan zodat deze tijdens het bakken niet loslaat. croissant
  4. Ga zo door tot je bakplaat vol is. Laat voldoende ruimte tussen de broodjes, ze zullen minstens verdubbelen in grootte.
  5. Bestrijk je Poğaça met het eigeel voor een mooie kleur.
  6. Meng de sesamzaadjes habba a sawda en strooi een beetje over elke Poğaça.

Bolletjes

  1. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijdt een deel deeg in 6 stukjes. Rol een stukje tot een bolletje en plet deze in je hand of rol helemaal plat tot een mooi rond plakje deeg.
  3. Doe een eetlepel vulling in het midden en vouw alle hoeken naar het midden en knijp ze zacht dicht tot je vulling niet meer zichtbaar is. Bol het deeg een beetje op met je handen en leg op je bakplaat.
  4. Doe niet meer dan 12 bolletjes op je bakplaat, ze zullen flink groot worden.
  5. Bestrijk je Poğaça met het eigeel voor een mooie kleur.
  6. Meng de sesamzaadjes habba a sawda en strooi een beetje over elke Poğaça.

Terug naar het Puf Puf Pogaca recept