Review: Deo Crystal

Deodorant. Ik denk dat ik alle merken wel heb geprobeerd. Goedkoop, duur, niks helpt. En als je soms truitjes moet gaan weggooien vanwege de zweetvlekken en luchtjes, dan is het niet grappig meer. Bovendien ben ik van mening dat 80% van alle deo’s volgepropt zijn met allerlei chemische stoffen. Waaronder allerlei stofjes die de poriën in je oksels dichtkitten zodat je minder zweet. En geurtjes om de zweetgeur te maskeren. Mijn oksels worden er in ieder geval niet blij van. En mijn neus ook niet.

Met mijn grote vriend Google ben ik dus op zoek gegaan naar een alternatief voor de chemische deodorants. Want zonder kan ik echt niet. Ik zweet snel en dat ruikt niet erg fris :(. Met grote vriend Google kwam ik steeds uit bij deo sticks. Gemaakt van 100% aluin, een mineraal. Bij De Tuinen heb ik hem in de winkel gevonden. Welgeteld € 8,39 voor een stick van 90 gram, wat genoeg is voor een paar maanden tot een jaar bij normaal gebruik. En als de oude Egyptenaren dit al als deo gebruikten, dan moet ik het zeker testen :D.

Welke eigenschappen heeft aluin? Nou het werkt onder andere desinfecterend, het doodt bacteriën (die dus de zweetgeur veroorzaken) en werkt verfrissend, daarnaast ruikt de stick zelf ook nog eens naar niks. Aluin laat alleen een dun laagje op je huid achter en kan je huid gewoon blijven ademen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ronduit verbaasd was om niks te ruiken de hele dag door. Zelfs niet bij intensief sporten. En zelfs de ultieme test: snuffelen onder mijn oksel levert geen ieuwreactie op. Kortom, alle chemische deodorants hebben de onderkant van de prullenbak inmiddels in het vizier. Wel moet ik er bij vermelden dat aluin vroeger echt uit de natuur kwam, maar in deze moderne tijden volgens Google in Thailand wordt gemaakt door middel van electrolyse. Op de verpakking van de stick van De Tuinen staat wel dat het 100% natuurlijk is.

En hoe gebruik je die stick? Heel simpel, even heel snel onder de kraan of nog beter je oksels niet drogen na het douchen en een aantal keer met de stick over je oksel wrijven en voila. Stick even afdrogen en je bent klaar. Me loves it :mrgreen:.

15 Comments
 1. Oeh! Ik ben blij dat het voor jou werkt maar ik heb hele slechte ervaringen met aluin :( Het sluit namelijk je huid af maar dat is niet zo erg, maar bij mij kreeg ik grote ontstoken klieren en dat is puur omdat het helemaal wel of helemaal niet kan helpen. Het is wellicht natuurlijk maar je hebt nu wel 1 va de agressiefste mineralen uit de natuur te pakken :P Grrrr Wist je dat ze met aluin coatings verwijderen. als afbeits gebruiken en leer looien? Sterk spul :P
  Ik zeg dit alleen maar omdat ik heel veel pijn heb gehad, als je iets voelt gelijk naar de dokter en zo niet? Lekker doorgebruiken! Ik ken het probleem!

  1. Klopt, niet iedereen kan er tegen, daar heb je helemaal gelijk in. Het werkt inderdaad ook niet bij iedereen.
   Ik weet dat aluin inderdaad voor die dingen gebruikt wordt haha. Sterk spullie ja hihi.
   Wat erg dat jij er zo last van had…Ik heb het vroeger vaker gebruikt, mijn moeder had het al een paar jaar staan kwam ik laatst achter haha.

   1. Owww gelukkig! Ik ben blij voor je dat het werkt! Ik heb ook lang moeten zoeken.. Soms doe je gewoon helemaal niks en dan zweet ik zo! Slaat nergens op! En dat mogen we best even temperen vind ik :P

 2. Ik heb hem ook. Zo handig en geen nare ervaringen mee. Mijn oh zo allergische huid heeft hem goed gekeurd.
  Heb hem nu al meer dan een jaar en ben pas op de helft. Hij is ook nog eens erg economisch ;)

 3. Grappig dat je het zelf nu ‘ontdekt’ terwijl het al jaren hier op de plank staat… erg grappig want ik weet zeker dat toen ik ermee begon ‘het u medegedeeld’ is… lol… dat je dat niet geregistreerd hebt… had er vast mee te maken dat je nog een tiener was… he he he… geweldig… grin. Ben blij dat je het ‘ontdekt’ heb en het ook voor je werkt! Harstikke mooi! Knuf

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.