Deodorant. Ik denk dat ik alle merken wel heb geprobeerd. Goedkoop, duur, niks helpt. En als je soms truitjes moet gaan weggooien vanwege de zweetvlekken en luchtjes, dan is het niet grappig meer. Bovendien ben ik van mening dat 80% van alle deo’s volgepropt zijn met allerlei chemische stoffen. Waaronder allerlei stofjes die de poriën in je oksels dichtkitten zodat je minder zweet. En geurtjes om de zweetgeur te maskeren. Mijn oksels worden er in ieder geval niet blij van. En mijn neus ook niet.

Met mijn grote vriend Google ben ik dus op zoek gegaan naar een alternatief voor de chemische deodorants. Want zonder kan ik echt niet. Ik zweet snel en dat ruikt niet erg fris :(. Met grote vriend Google kwam ik steeds uit bij deo sticks. Gemaakt van 100% aluin, een mineraal. Bij De Tuinen heb ik hem in de winkel gevonden. Welgeteld € 8,39 voor een stick van 90 gram, wat genoeg is voor een paar maanden tot een jaar bij normaal gebruik. En als de oude Egyptenaren dit al als deo gebruikten, dan moet ik het zeker testen :D.

Welke eigenschappen heeft aluin? Nou het werkt onder andere desinfecterend, het doodt bacteriën (die dus de zweetgeur veroorzaken) en werkt verfrissend, daarnaast ruikt de stick zelf ook nog eens naar niks. Aluin laat alleen een dun laagje op je huid achter en kan je huid gewoon blijven ademen. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik ronduit verbaasd was om niks te ruiken de hele dag door. Zelfs niet bij intensief sporten. En zelfs de ultieme test: snuffelen onder mijn oksel levert geen ieuwreactie op. Kortom, alle chemische deodorants hebben de onderkant van de prullenbak inmiddels in het vizier. Wel moet ik er bij vermelden dat aluin vroeger echt uit de natuur kwam, maar in deze moderne tijden volgens Google in Thailand wordt gemaakt door middel van electrolyse. Op de verpakking van de stick van De Tuinen staat wel dat het 100% natuurlijk is.

En hoe gebruik je die stick? Heel simpel, even heel snel onder de kraan of nog beter je oksels niet drogen na het douchen en een aantal keer met de stick over je oksel wrijven en voila. Stick even afdrogen en je bent klaar. Me loves it :mrgreen:.