Review Aleppo Olijfolie-Laurierzeep 15%

Het heeft even geduurd, maar deze bijzonder ogende zeep is uitgebreid getest en geprobeerd voor deze review. Normaal gesproken test ik alleen of samen met Wayelz producten, maar deze keer heb ik ook mijn moeder gevraagd om haar mening eens te geven. En dat heeft een hele simpele reden. Ikzelf heb een droge tot normale, (over)gevoelige huid en vaak last van eczeem en break-outs dankzij allergiën. Wayelz heeft een normale huid die door zware baardgroei vaak last heeft van puistjes en irritaties door het scheren. Moeders (hierna Marisol genoemd) huid telt al wat jaartjes, is overgevoelig zoals de mijne, snel droog en reageert slecht op veel verzorgingsproducten. Alledrie geven we de voorkeur aan zo natuurlijk mogelijke verzorgingsproducten dus waren we zeer benieuwd naar deze zeep. Dus lees snel verder om te weten hoe wij de Aleppo Olijf- Laurieroliezeep beoordelen.

What’s in it?

Het ingrediëntenlijstje van deze zeep is erg kort. Olijfolie en laurierolie. De zeep is afkomstig uit de stad Aleppo (Syrië) waar de productie hiervan al meer dan 1000 jaar gaande is. Aleppo zeep is een zuiver natuurproduct, 100% plantaardig en vrij van dierlijke of chemische toevoegingen. Het wordt ook wel eens bestempeld als medicinale zeep gezien de herstellende en ondersteunende effecten die het op huid en haar heeft en het hoge vitamine E-gehalte. Hij is geschikt voor alle huidtypen en wordt aangeraden bij klachten als:

 • eczeem,  psoriaris, acne
 • droge huid, kloven, jeukende huid
 • roos of vet haar
 • wondjes
 • haaruitval

Ik heb al eens een artikel geschreven over de goede eigenschappen die olijfolie heeft. Klik hier om dat te lezen. Laurierolie heeft onder andere een zuiverende werking. Let wel op. Laurierolie kan bij sommige mensen een allergische reactie geven. Let bij gebruik van deze zeep hierop, kies bij twijfel voor de olijfoliezeep zonder laurierolie.

How it’s made?

1 productieproces brengt ongeveer 5 ton zeep op. Olijfolie wordt in grote ketels met water en opgeloste soda-as gemengd, verwarmd en geroerd tot de olijfolie volledig is opgelost. Daarna wordt er laurierolie toegevoegd en het sodasop uit de ketel verwijderd. Wat nu over is, het zeepmengsel, wordt gewassen met schoon water om het te zuiveren van loog. Er is nu alleen een lichtgroene pasta over die gelijkmatig op een voorbereide vloer wordt uitgespreid om een paar uur te rusten en hard te worden. Dankzij een handsnijmachine krijgen de blokken hun vorm en krijgen ze hun stempel van de producent. Daarna krijgen de blokken zeep minimaal 6 maanden de tijd om te rijpen, hierdoor worden ze volledig droog. Tussen elk stuk zeep moet voldoende ruimte blijven voor het ontstaan van de gele korst. De zeep zelf is olijfgroen van binnen, maar tijdens het rijpen oxideert de buitenkant van de zeep die daardoor okergeel wordt. Op onderstaande foto is dit goed te zien.

Wat kost het?

Aleppo Olijfoliezeep is verkrijgbaar in verschillende varianten die allemaal verkrijgbaar zijn bij www.olijfoliezeep.nl.

 • Aleppo 100% pure Olijfoliezeep kost € 4,50
 • Aleppo Olijfoliezeep met 15 % laurierolie (die door ons is getest) kost  €5,25
 • Aleppo Olijfoliezeep met 32% laurierolie kost € 5,95

Nu kun je denken, prijzige zeep. Maar, je krijgt blokken van 250 tot 260 gram. Normaal gesproken koop ik handgemaakte zeep voor dezelfde prijzen, maar dan krijg ik 50 tot 100 gram. Dit maakt in mijn ogen deze zeep heel goedkoop, zeker gezien de zuinigheid. Wayelz en ik samen kunnen met 1 blok zeep makkelijk 4 tot 5 maanden doen bij dagelijks gebruik.

Gebruik

Wanneer je de zeep vochtig maakt en over huid of haar wrijft krijg je een romig schuim. Bij het gebruik van een puff (aanrader) krijg je een enorme hoeveelheid schuim. Een paar keer over de zeep wrijven geeft je genoeg schuim om je hele lichaam mee te wassen. Het heeft een lekker schoon gevoel en laat bij gebruik geen laagje op de huid achter maar trekt lekker in de huid.

Ik heb het blok zeep van 250 gram doormidden gesneden wat me behoorlijk wat kracht kostte aangezien die een massief stuk zeep is, vrij hard, tot het in aanraking komt met water. Marisol kreeg de helft en Wayelz en ik gebruikten de andere helft. Inmiddels zijn we 2 maanden verder en heeft Marisol nog een flink stuk over en is het stuk van Wayelz en mij ook nog niet op. Wayelz gebruikt geen puff (das voor vrouwen :P) en ragt letterlijk de zeep over zijn huid tijdens gebruik. Ik was dus best verbaasd dat de zeep nu nog leeft aangezien hij dit dagelijks doet.

Multifunctioneel is de beste omschrijving voor deze zeep. En om geen ellenlang onleesbaar verhaal te krijgen vatten we het even samen:

 • Lichaamszeep.

De zeep maakt goed schoon, zonder de huid uit te drogen en geeft een lichtvoedend gevoel na gebruik. Het laat geen laagje op de huid, maar lijkt in de huid te trekken.

 • Scheerzeep.

Deze zeep is perfect om mee te scheren. Alledrie gebruikten we hem als scheerzeep met scheermesjes en ladyshave. Het resultaat was makkelijker scheren dankzij het romige schuim, minder huidirritatie en geen jeukende huid na het scheren. Bij Wayelz merkten we de afgelopen weken een duidelijke verbetering in het aantal puistjes, ingegroeide haren en irritaties door zijn vele scheren (zware baardgroei). Zijn huid ziet er beter uit en hersteld sneller en zonder littekentjes wanneer er toch puistjes of irritaties verschijnen.

 • Haarzeep.

Marisol merkte bij gebruik meer volume in het haar en beter vallend haar. Marisol heeft dun en droog haar met een flinke slag erin, wat vaak de neiging heeft futloos te zijn. Deze zeep gaf het een flinke oppepper en het haar werd er minder droog van. Wel raad Marisol een conditioner aan, alleen de zeep voor het haar is niet voldoende.  Madelon heeft dik steil indisch haar en vond de zeep minder prettig voor haar haar voor voortdurend gebruik. Het leek te voedend waardoor mijn haar sneller vet leek te worden. Wel gaf het een prachtige glans aan mijn haar en waren de pluizige plukjes plots getemd. Afwisselend gebruikt met Yes to Carrots shampoo en conditioner lijkt het wel een welkome aanvulling te zijn.

 • Gezichtszeep.

Puistjes, onzuiverheden en droge plekjes op het gezicht zijn vooral bij Madelon en af en toe bij Marisol aanwezig. Wayelz heeft regelmatig droge plekken op zijn gezicht. Alledrie hebben we een vooruitgang gemerkt van de conditie van onze gezichtshuid. Bij Madelon zijn door het dagelijks gebruiken van deze zeep voor het gezicht de droge plekken volledig verdwenen. Ook onzuiverheden op mijn gezicht zijn weg zonder littekentjes en lijken veel minder op te komen. Mijn gezichtshuid voelt veel minder trekkerig en droog aan en heeft minder behoefte aan flink voedende crèmes. Marisol ervaarde hetzelfde. En ook Wayelz heeft minder onzuiverheden in zijn gezicht en nauwelijks meer last van droge huid in zijn baard.

Geur

Deze zeep bevat geen parfum. Je ruikt de olijfolie en laurier, maar dit is niet storend. Voor overgevoelige mensen die ook op parfums vaak slecht reageren (zoals Marisol en Madelon) is dit een aanrader. De geur van de zeep is lekker aards, basic en blijft na gebruik niet lang hangen. Wanneer de zeep gebruikt wordt om het haar te wassen ruik je het wel in het haar, maar ook dit is geen storende geur, maar een zachte en vluchtige olijfgeur.

Bewaren

Een van de grote pluspunten is dat de zeep ook heel snel weer droogt. Hij wordt hier bewaard in een rekje in de douche. Na gebruik krijg je geen slijmerige massa, maar houd je gewoon een stevig stuk zeep. Dit maakt de zeep tot een van zuinigste die ik tot nu toe heb gebruikt.

Yay or Nay?

Zou ik deze zeep kopen wanneer hij op is? Word dit een standaard item in onze douche? 2 keer een volmondig ja!

Alledrie hebben we verbeteringen in de conditie van onze huid gemerkt. Minder tot geen droge huid meer, eczeem wat veel rustiger is geworden en op sommige plekken bijna verdwenen. Gezichtshuid die gekalmeerd was na een rampwinter en veel minder onzuiverheden heeft. Ik denk dat deze review een duidelijk beeld heeft gegeven wat wij vinden van deze zeep. Een zuinige zeep, met fijne effecten op de huid.

Voor mij was het al duidelijk dat dit een blijvertje zou worden toen Wayelz begin maart met de vraag kwam of ik niet eens een voorraadje van deze zeep ging bestellen. Hij bleek hem al sinds we de zeep hebben te gebruiken en hem fijn te vinden.

Marisol en Madelon raden deze zeep ook expliciet aan voor overgevoelige mensen. Ben je allergisch en reageer je op veel ingrediënten in normale producten, probeer deze zeep eens. De prijs- en kwaliteitsverhouding is top, je krijgt een flink blok zeep, die zuinig is in gebruik.

Dankjewel Theo van Olijfoliezeep.nl voor het mogen uitproberen van deze heerlijke zeep.

Aleppo Olijfolie- laurierzeep en andere variaties zijn allemaal te bestellen bij de webshop van Olijfoliezeep.

37 Comments
 1. Oeh, lekker uitgebreid, dat mogen we zien, jullie hebben hem samen goed getest! Oeeeh dit klinkt als iets van mij, ik heb nl last van de 1e 3 klachten -_-. Ik vind het ook niet zo heel duur :O. HAHA “Wayelz gebruikt geen puff (das voor vrouwen:)”, geniaal. Haha, die zin daarna is ook heel leuk geschreven. Ik vind het opgesomde wel fijn! Oeh, nu jullie het alledrie een aanrader vinden, moet die zeker wel goed zijn zeg. Hele goede review!

 2. In mijn eczeem tijden gebruik ik ook altijd olijfolie zeep, maar dan met citroengras of met kamille geloof ik!
  Heilig goedje als mn beentjes of handen weer eens onder zitten!
  Teerzalf is trouwens ook fijn (stinkt wel) als je gek wordt van eczeem!! Maar alleen met droog eczeem. :)

 3. Echt geweldig om te lezen dit artikel!
  Dat je er zo diep op ingaat, vind ik echt fijn.
  Ik zelf heb geen gevoelige huid, maar zou deze zeep wel graag in huis hebben.
  Als ik nu op stage ben (of werk) in de schoonheidssalon dan zal ik mensen zeker aanraden om deze zeep eens te kopen!
  Laatst had ik een client, die zo’n erg gevoelige huid had, echt niet normaal. En ze kon niets vinden wat hielp, dit was voor haar misschien een oplossing geweest (al helpt het maar een beetje)
  Zulke zeep/reiniger moeten ze speciaal voor het gezicht ontwerpen eigelijk
  Want parfum en allerlei andere ingredienten zorgen ervoor dat je huid sneller verouderd

  1. In die shop verkopen ze ook heel veel producten speciaal voor het gezicht. Had je die al gezien? Ik heb er hier wat proefjes van liggen, schrijf er binnenkort nog wel een artikel over. Die zijn ook fijn! En nu je het over schoonheidssalon hebt…deze olijfoliezeep, je kan het raspen en dan gebruiken voor hand- en voetenbadjes. Dat is zooooo lekker!

 4. Wauw Madelon, je schrijft altijd al goede reviews maar je overtreft jezelf vandaag! Wat een top review! Gallil en ik gaan hier ons ook aan wagen binnenkort :D

 5. Cool zeg.
  Wat een mooi duidelijk verhaal.
  Ik wist niet dat ik zo veel te weeg ging brengen met mijn olijfzeep tweets.
  Erg goed omschreven. Deze ondervindingen kloppen inderdaad. Ik heb het net zo ervaren.
  En wat leuk dat ze van Olijfoliezeep ook hebben mee gewerkt. Goed zeg.
  Iedereen zou bewijze van aan deze zeep moeten. Heel gezond.

 6. Zelf gebruik ik Aleppo zeep al een tijdje en ik moet zeggen dat ik niet meer zonder kan. Ik kom zelf ook oorspronkelijk uit Syrie dus ben er al bekend mee. Maar bij vele arabische/turkse toko’s zijn ze veel goedkoper. Bijna geen geld.

 7. Goed stuk,
  Na alle chemische douche en shampoobagger uitgeprobeerd te hebben,kwam ik op dit stukje goud uit.
  Ben niet allergies of wat dan ook,wel heb ik schilfers op het hoofd.
  Wou een natuurlijk product gaan gebruiken.
  Lekkere romige schuim,en geeft een superschoon gevoel,terwijl het praktisch geurloos is.
  Had altijd mooi dik krullend haar,maar de laatste tijd was daar niks meer van over.
  Heb m’n haar met deze zeep gewassen en moet zeggen dat het heel goed aanvoelt.
  Wel in het laatste spoelwater beetje azijn toevoegen,dat sluit de haarschubben.
  heb niet eens conditioner gebruikt.
  Ook wacht ik af of de schilfers wegblijven.
  Nog een tip voor je huid.
  Smeer sávonds je gezicht in met wat olijfolie.
  Ook je voeten soms lekker insmeren met olijfolie,en dan katoene sokjes er overheen,
  s’morgens zijn je voeten zijdezacht.

  Ik doe dit nu een paar dagen,en ook dat voelt geweldig!
  Overdag gebruik ik wel een dagcreme.

 8. Ik nam uit Turkije een stuk olijfoliezeep van een pond mee uit een klein drogisterijtje in Antalya. De kosten: nog geen 80 cent.
  Mijn huid is babyzacht geworden en mijn haar glanst prachtig.
  Vraag aan mensen die naar Turkije gaan olijfoliezeep voor u mee te nemen.

 9. Sinds ik aleppo zeep gebruik, heb ik geen of nauwelijks nog last van onzuiverheden op mijn gezicht. Ik gebruik aleppo zeep die speciaal voor het gezicht is. Deze aleppo zeep bevat 57% olijfolie en 35 % laurierbesolie. De alepzeep is 100% natuurlijk dus ook nog is een goed alternatief voor de reguliere zepen! Ik bestel mijn aleppo zeep bij http://www.weallloveit.nl

 10. Madelon, ik ben benieuwd hoe jij dat doet met haren wassen, de zeep is namelijk dusdanig vet, dat je haar daarna te snel vuil aantrekt. Ik zelf ben gaan experimenteren en maak nu shampoo vavn deze zeep, waar de allepo verdund doorheen zit. Verder moet je voor het uitspoelen, water met azijn gebruiken. En nee, de geur azijn blijft niet achter. Het mooie is, dat de azijn ervoor zorgt, dat het geheel ph neutraal is. Nu verbaasd het mij toch, dat ik blijf lezen dat je zo puur de zeep kan gebruiken voor je haren. Ik vraag me toch af hoe jullie dan doen?

  1. Hoi Femke,
   Ik gebruik geen azijn en heb er toch geen last van dat mijn haar sneller vies wordt. Normaal gebruik ik nog wat olie voor in mijn haar na het wassen dat hoeft met de Aleppo niet. Het zal per haarsoort verschillen wellicht?

 11. Hoi Madelon, Ik ben ook redelijk fan van deze zeep, was erg blij ook met je review voor ik m kocht. Dank!
  Hoe snij jij de zeep? Bij mij brokkelt hij af in irritante stukjes! Groetjes Suhela

 12. Hallo,

  ik gebruik ook aleppo zeep n.a.v. een artikel in de gezinsgids maar kreeg bij de kapper te horen dat mijn haar vreselijk droog en klitterig was. Kan dit?

 13. Heb mijn gezichtshuid er nu twee dagen mee gewassen, maar mijn huid voelt droog en trekkerig aan (heb een gevoelige, onzuiver huid) Ben bang dat ik nog meer meeeters e.d. krijg door de uitdroging…. Gebruik ‘s avonds wel (amandelolie) en overdag weleda dagcreme met amandel. Hoop dat het goed uitpakt…

 14. Wat voor dagcreme gebruiken jullie na het schoonmaken/wassen met de aleppozeep? Mijn gezichtshuid voelt na het schoonmaken namelijk ook trekkerig aan. Ik had ergens gelezen dat de gewone niveau crème ook goed helpt tegen droge plekjes, maar weet niet of dit goed samen gaat met de zeep. Of dat ik gewoon mijn eigen dagcreme kan blijven gebruiken?!

Leave a Reply

Your email address will not be published.