MAC. Een merk waar ik lang en veel over heb gelezen voor ik het eindelijk aan mijn make-upstash toevoegde. Of liever gezegd, Wayelz aangezien hij het voor me kocht. Leuk zo’n man die gewoon meegaat make-up kopen en nieuwsgierig kijkt terwijl een MUA me aan het beschilderen is hihi ;)

Ik wilde graag een paint pot die me gewoon naturel zou staan en lucky me, soft ochre is exact mijn kleur. Soft Ochre is een beige tint met gele ondertoon die lijkt te versmelten met mijn eigen huidskleur. Goed aangebracht is het niet eens zichtbaar dat ik Soft Ochre op mijn oogleden draag.

Een ‘Paint pot’?

Inmiddels heb ik al ontdekt dat deze paintpot misschien klein is, maar veelzijdig in gebruik en ontzettend zuinig. Voor € 18,50 krijg je 5 gram product. Dat klinkt duur, maar 5 gram is heel erg veel. Een paint pot is een oogschaduw op cremebasis, geen oogschaduwbasis. Als je een oogschaduwbasis zoekt is dit dan ook niet de eerste keus om te nemen, al gebruiken veel dames net zoals ik paintpots wel als oogschaduwbasis. Met mijn droge huid voldoet dit voor mij namelijk prima. Als je bedenkt dat je een iniminilaagje per ooglid nodig hebt, dan begrijp je dat die 5 gram product heel langzaam gaan.

Ingrediënten

Isododecane, dimethicone, polyethylene, hydrogenated polyisobutene, quaternium-90 bentonite, dimethicone silylate, octyldodecanol, silica, trihydroxystearin, retinyl palmitate, tocopheryl acetate, lecithin, copernicia cerifera (carnauba) wax\cera carnauba\cire de carnauba, propylene carbonate, triethoxycaprylylsilane, [+/- mica, titanium dioxide (ci 77891), iron oxides (ci 77491, ci 77492, ci 77499), bismuth oxychloride (ci 77163), blue 1 lake (ci 42090), carmine (ci 75470), chromium hydroxide green (ci 72289), chromium oxide greens (ci 77288), ferric ferrocyanide (ci 77510), mangenese violet (ci 77742), ultramarines (ci 77007), yellow 5 lake (ci 19140).

Gebruik

Soft ochre is een neutrale kleur met gele ondertoon en maakt het ooglid egaal. Ik gebruik als mijn ogen heel droog aanvoelen na mijn dagcrème eerst een oogcrème en breng daarna een dun laagje Soft Ochre aan met mijn vingers of een kwast. Na 2 maanden bijna elke dag gebruiken is er nauwelijks een deukje te bespeuren in mijn potje. Ik denk dat dit potje dan ook makkelijk een jaar mee kan bij dagelijks gebruik en misschien wel langer.

Bewaren

Paint pots kunnen uitdrogen als je ze niet juist bewaart. Ik kreeg al de tip ze ondersteboven te bewaren en vooral het deksel altijd goed te sluiten. Ik bewaar Soft Ochre gewoon in het doosje en check elke keer of ik het deksel goed heb dichtgedraaid.

Yay or Nay?

Geloof me maar, de eerste keer dat ik de prijs hoorde van deze kleine potjes dacht ik die mensen zijn niet goed wijs lol. Nu denk ik, dit is een investering in een goed product van hoge kwaliteit waar ik erg lang mee kan doen. Ik heb in mijn ogen toch wel een flinke make-upstash die van mij wel wat kleiner zou mogen en heb besloten om als ik iets koop op make-upgebied te kiezen voor kwaliteit en dan maar iets langer te sparen of er geld voor opzij te zetten.

Oog zonder make-up met alleen oogcrème

Soft ochre lijkt na opbrengen te versmelten met mijn huid. Een heel dun laagje isgenoeg om mijn oogleden egaal te maken en alle adertjes en pigmentverschillen onzichtbaar te maken. In mijn geval geeft me dit een frisse blik omdat mijn ogen gelijk opgelicht worden.

Eerder in deze post noemde ik al dat ik deze paint pot veelzijdig is. Ik gebruik hem ook regelmatig om wallen of donkere kringen om mijn ogen te verdoezelen en een verdwaalde puist te verbergen.

Oog met een dun laagje Soft Ochre op het ooglid en onder het oog

Ook schreef ik al Soft ochre als oogschaduwbasis te gebruiken. Daar is hij eigenlijk niet voor bedoeld. Maar wanneer je oogschaduw aanbrengt over een paintpot blijft deze niet alleen veel langer mooi zitten, ook de kleur komt er veel beter door uit. Bij mij voorkomt het ook creasen en blijft het makkelijk een hele dag zitten zonder te gaan creasen. Wel moet ik daar bij zeggen dat ik een droge huid heb. Heb je een normale tot vettige huid dan zou ik daar niet van uit gaan.

Nog een pluspuntje is dat hij absoluut niet prikt op mijn gevoelige huid, ook niet als ik weer eens eczeem op mijn oogleden heb, top!

Wel een aandachtspuntje is het volgende. Het bewaren van de paint pot natuurlijk, maar ook als je een droge huid hebt zoals ik. Ik heb regelmatig last van eczeem op mijn oogleden en dus van velletjes. Soft Ochre benadrukt deze velletjes heel erg en laat het erger lijken. Dat is ook de reden waarom ik vaak nog een oogcrème aanbreng onder de paint pot. Na bestuderen van de ingrediënten zag ik dat er dimethicone inzit, een silicoon, waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat de paintpot langer blijft zitten. Bij mijn droge huid geven siliconen alleen wel een droog gevoel. Ook maakt een klein beetje oogcrème de paint pot veel makkelijker uitsmeerbaar en kan ik een dunner laagje aanbrengen.

Al met al ben ik zeer tevreden met dit kleine potje. Een dikke yay dus! Wil je nou weten of deze paint pot iets voor je is qua kleur, ik heb de MAC tint NC25. Mijn bleke wintertintje is al wat weggetrokken :wolkyay

Ik kocht deze Mac Paint Pot Soft Ochre bij de Mac Counter bij de Douglas in Groningen voor € 18,50.