Ik heb al eens eerder geschreven over Biocura crèmes. Nog steeds zitten ze in ons (ja ons ;) ) dagelijks smeerritueel en merk ik dat er via zoekmachines erg veel op Biocura wordt gezocht. Tijd voor een nieuwe review dus ;) Afgelopen winter ontdekten we bij de plaatselijke Aldi een uitbreiding van het assortiment. Met nachtcrème. En nachtcrème, dat vinden wij erg fijn, zeker in de winter. Wakker worden met zachte huidjes die niet trekken, komt u maar!  De afgelopen maanden hebben we deze Biocura Anti-Aging Nachtcrème getest.

What’s in it?

Aqua, cprylic/capric triglyceride, glycerin, dicaprylyl carbonate, ethylhexyl stereate, cetearyl glucoside, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, glyceryl stearate citrate, panthenol, tocopheryl acetate, phospholipids, ubiquinone, propylene glycol, glycine soya oil, glycine soya germ extract, triticum vulgare germ extract, retinyl palmitate, chondrus crispus extract, retinol, persea gratissima oil unsaponifiables, carthamus tinctorius oil, dimethicone, linoleic acid, linolenic acid, tocopherol, sodium cetearyl sulfate, sodium hyaluronate, parfum, ascorbyl palmitate, lecithin, glyceryl oleate, citric acid, benzyl benzoate, benzyl salicylate, citronellol, eugenol, geraniol, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, limonene, linalool, alpha-isomethyl ionone, phenoxyethanol, benzoic acid, dehydroacetic acid.

Wat kost het?

Ik betaalde € 2,79 voor een potje van 50ml bij de Aldi.

Gebruik

Op de verpakking staat dat deze crème geschikt is voor de huid van 30 jaar en ouder. Ik heb daar geen boodschap aan, maar Wayelz valt wel in deze categorie ;) Wij smeerden deze nachtcrème elke avond op een gereinigde gezichtshuid. Hij trekt snel in en laag geen vettig laagje achter. ‘s Ochtends heb je een fijne gehydrateerde huid, die zacht aanvoelt. In tegenstelling tot Wayelz heb ik een droge huid. Bij mij ziet mijn huid er in de ochtend normaal en gevoed uit, bij Wayelz zie je soms wat glimmende plekjes. Waarschijnlijk kan deze nachtcrème voor een normale huid toch wat te voedend zijn, maar aangezien Wayelz ook wat royaal is met het smeren denk ik eerder dat het daaraan ligt ;)

Yay or nay?

Wayelz heeft rond de ogen rimpels en lijntjes ontstaan door de onregelmatige (nacht)diensten die hij werkt. Ik heb ook wat fijne lijntjes rond de ogen en mond omdat mijn huid vaak droog is. De geur is zacht, net als bij de andere Biocura crèmes.

We hebben deze nachtcrème nu ongeveer een maand of 4 gebruikt. Bij Wayelz leken de harde rimpels langzaam te verzachten en bij mij zijn de lijntjes ook wat zachter en bij mijn mond lijken ze bijna verdwenen. Bij mij is het dus duidelijk dat ik het voedende gedeelte van de crème goed kan gebruiken. Wayelz gaf zelf aan dat hij het idee had dat zijn ogen minder vermoeid leken mede omdat de huid rond zijn ogen wat strakker is geworden.

De prijs- en kwaliteitsverhouding vind ik dan ook goed. Dit is een budgetcrème, maar hij werkt wel degelijk, al moet je natuurlijk geen wonderen verwachten.