Ik heb al eens eerder geschreven over Biocura crèmes. Nog steeds zitten ze in ons (ja ons ;) ) dagelijks smeerritueel en merk ik dat er via zoekmachines erg veel op Biocura wordt gezocht. Tijd voor een nieuwe review dus ;) Afgelopen winter ontdekten we bij de plaatselijke Aldi een uitbreiding van het assortiment. Met nachtcrème. En nachtcrème, dat vinden wij erg fijn, zeker in de winter. Wakker worden met zachte huidjes die niet trekken, komt u maar!  De afgelopen maanden hebben we deze Biocura Anti-Aging Nachtcrème getest.

What’s in it?

Aqua, cprylic/capric triglyceride, glycerin, dicaprylyl carbonate, ethylhexyl stereate, cetearyl glucoside, cetearyl alcohol, glyceryl stearate, glyceryl stearate citrate, panthenol, tocopheryl acetate, phospholipids, ubiquinone, propylene glycol, glycine soya oil, glycine soya germ extract, triticum vulgare germ extract, retinyl palmitate, chondrus crispus extract, retinol, persea gratissima oil unsaponifiables, carthamus tinctorius oil, dimethicone, linoleic acid, linolenic acid, tocopherol, sodium cetearyl sulfate, sodium hyaluronate, parfum, ascorbyl palmitate, lecithin, glyceryl oleate, citric acid, benzyl benzoate, benzyl salicylate, citronellol, eugenol, geraniol, hexyl cinnamal, butylphenyl methylpropional, limonene, linalool, alpha-isomethyl ionone, phenoxyethanol, benzoic acid, dehydroacetic acid.

Wat kost het?

Ik betaalde € 2,79 voor een potje van 50ml bij de Aldi.

Gebruik

Op de verpakking staat dat deze crème geschikt is voor de huid van 30 jaar en ouder. Ik heb daar geen boodschap aan, maar Wayelz valt wel in deze categorie ;) Wij smeerden deze nachtcrème elke avond op een gereinigde gezichtshuid. Hij trekt snel in en laag geen vettig laagje achter. ’s Ochtends heb je een fijne gehydrateerde huid, die zacht aanvoelt. In tegenstelling tot Wayelz heb ik een droge huid. Bij mij ziet mijn huid er in de ochtend normaal en gevoed uit, bij Wayelz zie je soms wat glimmende plekjes. Waarschijnlijk kan deze nachtcrème voor een normale huid toch wat te voedend zijn, maar aangezien Wayelz ook wat royaal is met het smeren denk ik eerder dat het daaraan ligt ;)

Yay or nay?

Wayelz heeft rond de ogen rimpels en lijntjes ontstaan door de onregelmatige (nacht)diensten die hij werkt. Ik heb ook wat fijne lijntjes rond de ogen en mond omdat mijn huid vaak droog is. De geur is zacht, net als bij de andere Biocura crèmes.

We hebben deze nachtcrème nu ongeveer een maand of 4 gebruikt. Bij Wayelz leken de harde rimpels langzaam te verzachten en bij mij zijn de lijntjes ook wat zachter en bij mijn mond lijken ze bijna verdwenen. Bij mij is het dus duidelijk dat ik het voedende gedeelte van de crème goed kan gebruiken. Wayelz gaf zelf aan dat hij het idee had dat zijn ogen minder vermoeid leken mede omdat de huid rond zijn ogen wat strakker is geworden.

De prijs- en kwaliteitsverhouding vind ik dan ook goed. Dit is een budgetcrème, maar hij werkt wel degelijk, al moet je natuurlijk geen wonderen verwachten.

15 Comments
 1. Wow, jij klinkt echt positief! En dit klinkt echt steengoed, en die prijs er nog bij :O. Lijkt bijna een wondermiddel. Haha, ik smeer trouwens ook altijd teveel, dan ben ik zeker van het voeden (A)

 2. Ik gebruik deze al bijna 5 jaar en hij is geweldig! Daarnaast gebruik ik dus de dagcreme van deze versie (met groene dop) en ook die is super (gebruik nu tijdelijk een dagcreme van Lancome die ik gekregen heb).

  Enne qua rimpelbestrijding: laatst dachten ze bij Douglas dat ik 28 was…. mmm… ben toch echt een 40+ girl :)

  1. Kijk dat is nog eens een compliment ;) Duidelijk dat hij zijn werk goed doet haha. Ik vond die groene ook erg lekker in de winter, maar onze Aldi verkoopt ze niet meer :S Er zitten steeds alleen deze in de dozen. Erg jammer.

   1. En of ie zijn werk doet, yes! Houd vol, de groene komt vanzelf weer, hij ligt hier sinds een week of 3 weer in de winkel. Aldi klaagt zelf bij Biocura om het feit dat er soms 30 nachtcremes en maar 5 dagcremes in de dozen zitten, zij kunnen hier zelf niks aan doen. Ik heb 2 nachtcremes meegenomen bij Aldi Duitsland vorig jaar omdat ze hier al een maand of 2 niet te krijgen waren. Deze zomer sla ik flink in in Duitsland LOL (en nog ietsje goedkoper ook daar YAY).
    Je kan ipv van de dagcreme ook die dag/nachtcreme nemen met die lichtblauwe dop, die heb ik jaren gebruikt, lijkt erg op Revolganic van Lancaster :)

  2. Het is sowieso aan te raden om regelmatig van nachtcrème te wisselen, vooral bij anti-rimpelnachtcrèmes, omdat de huid gewend kan raken aan een bepaalde crème waardoor de actieve werking hiervan verminderd.

 3. zo te lezen veel positieve reacties, wij hebben ook een aldi in de straat dus ga binnenkorst is een bezoekje brengen voor de creme, rimpels hebben we nog niet, maar beter voorkomen dan genezen, toch?

 4. heb de blauwe nacht en groene dag creme lekker zacht en voel bij de nacht mij huid strak trekken als een masker
  daarbij gebruik ik ook aragan van marocco boom pitten olie ziet mijn huid fris.

Leave a Reply

Your email address will not be published.