Een paar maanden geleden gaf ik bij de MAC-counter in Groningen aan een natuurlijk ogende foundation te willen. Ik heb nu al een hele tijd geen vloeibare of compacte foundation gebruikt simpelweg omdat ik nog nooit een merk heb gevonden wat me geen cakey effect geeft of dat gewoon mijn matchende kleur heeft. Everyday Minerals losse poeder foundation was de enige die mijn kleur had dus ik was nieuwsgierig of het merk MAC me zou gaan bevallen. En aangezien nieuwsgierigheid altijd wint hier en ik heel erg tevreden ben over mijn Soft Ochre Paint Pot ging ik toch weer terug naar de counter. Hier kun je mijn mening over de mineralize foundation lezen.

Mineralize foundation

MAC omschrijft hun eigen product als een rijke, luxueuze compact foundation op crèmebasis. Door de samensteling is hij op te bouwen tot een medium dekking voor een natuurlijke ogende stralende finish. Dit is een lichtgewicht foundation die na aanbrengen een silky finish geeft. De mineralize foundation is geschikt voor elk huidtype maar vooral geschikt voor droge en doffe huid. De foundation is hydraterend, heeft een comfortabel draagcomfort en bevat een spf 15 zonnebescherming.

Wat me opviel bij de counter is dat de MUA echt naar me luisterde en keek welke foundation geschikt zou zijn voor mijn huidtype in plaats van me er een aan te smeren die in haar ogen goed zou zijn. Ze legde uit dat deze het beste geschikt is voor mijn droge huid en de mooiste finish zou geven omdat ik een natuurlijk ogende look wil en geen foundation wil die zichtbaar aanwezig is. De MUA bracht de foundation in mijn ogen wat te dik aan, daardoor gaf het wel een cakey effect, ook omdat ze er de mineralize poeder overheen aanbracht en die niet helemaal mijn kleur leek te zijn. Ik nam alleen de mineralize foundation mee want de kleur was echt perfect en mijn huid leek er echt door te gaan stralen. De mineralize foundation bevat 10 gram product.

Ingrediënten
Water, hydrogenated polyisobutene, isohexadecane, dextrin palmitate, butylene glycol, hydrogenated lecithin, alcohol, triethylhexanoin, ethylhexyl methoxycinnamate, quaternium-90 bentonite, pentylene glycol, glycerin, haberlea rhodopensis leaf extract, beta vulgaris (beet) root extract, yeast extract, lysine, peg-15/lauryl dimethicone crosspolymere, stearoyl inulin, magnesium chloride, octyldodecyl pca, caprylyl glycol, dipropylene glycol, zinc chloride, sodium citrate, phenoxyethanol [+/- mica, titanium dioxide (ci 77981), iron oxides (ci 77491, ci 77492, ci 77499), chromium oxide greens (ci 77288)].

Gebruik

Er zit een sponsje bij, maar die gebruik ik alleen om de foundation tussendoor even bij te werken of plaatselijk wat dikker aan te brengen. Ik geef de voorkeur aan mijn stippling brush. De MUA gebruikte er een van MAC om de foundation bij me aan te brengen maar mijn eigen uit de Zoeva Very Croc Brush Set vind ik net zo goed en zacht. Ik heb weinig dekking nodig op mijn huid en breng dan ook heel weinig aan. Alleen genoeg om mijn tint te egaliseren en wat wallen of rode vlekjes weg te werken. Op een puistje iets dikker aangebracht en afgepoederd blijft de foundation de hele dag keurig zitten.

Yay or Nay?

In Nederland was ik al heel tevreden over deze MAC foundation, maar nu we op vakantie zijn in Sudan nog meer. Zonder primer blijft hij de hele dag zitten in Nederland. Hier in Sudan met temperaturen van meer dan 40 graden waar je dus veel zweet breng ik een primer (Gosh) aan op mijn wangen en neus. Hierdoor blijft deze foundation ook in deze hitte perfect zitten. Lichtjes afpoederen met EDM base maakt het af. Natuurlijk draag ik op vakantie niet elke dag foundation, maar op de momenten dat ik hem nodig heb blijft hij perfect zitten in tegenstelling tot de minerale foundation van EDM. Deze glijdt letterlijk van mijn gezicht af in de warmte hier.

Daarnaast voel en zie je bij deze foundation de hydraterende werking. Ik heb een droge huid, maar je ziet geen droge plekjes en mijn huid wordt volledig geëgaliseerd. De silky finish geeft een natuurlijk ogend effect. Ook voelt mijn gezicht niet droog aan gedurende de dag, wat erg fijn is. De reden dat ik naar minerale foundation ben overgegaan van EDM is dat veel vloeibare en compact foundations mijn huid zo uitdroogden en voor onzuiverheden zorgden. Ik krijg veel complimenten over mijn huid en wanneer ik vertel dat ik toch echt een foundation draag zijn veel verbaasd ;) De kleur matched goed met mijn eigen huidskleur en goed uitgewerkt in de nek is hij nauwelijks zichtbaar.

Zou ik deze foundation weer kopen? Een hele dikke ja. Als ik kijk naar hoe zuinig in gebruik hij is, het effect, hoe lang hij blijft zitten en dat hij me geen extra onzuiverheden bezorgt zijn dat allemaal pluspunten waardoor deze met stip op nummer 1 als favoriet komt te staan. De prijs neem ik dan maar voor lief aangezien deze foundation makkelijk driekwart jaar of langer mee kan.

Ik kocht deze Mac mineralize foundation voor € 33,– bij de counter in Groningen.