Ik zag al flink wat leuke reacties op mijn vorige posts over Sudan :D En voor de nieuwsgierigen, gebakken lever vind ik erg sterk smaken. Rauwe lever smaakt heel zacht, de ui die hier wat pittig smaakt geeft het een soort Filet American smaak idee. Dus geen rare fratsen qua smaak hehe. Ik had meer posts over de henna die ik had laten zetten beloofd, dus bij deze. Op de bovenste foto is de henna een dag oud, de kleur is van dieprood naar bruinrood gegaan. Dit is dezelfde henna als wat ik voor mijn haar gebruik en wat nu in de shop staat is hetzelfde merk, maar van een duurdere kwaliteit mocht je daar nieuwsgierig naar zijn ;) Ik hou niet van fijne patroontjes, dat was vast al duidelijk haha. Het is niet helemaal geworden wat ik in gedachten had, maar voor een eerste keer vind ik het zeker niet slecht.

Op deze foto was de henna net gezet. Henna zetten is een proces van herhalen en herhalen, vooral omdat ik geen PPD in de henna wilde. Dan was het binnen een half uur helemaal klaar geweest ;) Hier heb ik dus 2 keer 4 uur voor gezeten. Omdat ik eczeem op mijn handen heb en een hele gladde, droge huid heb, slijt de henna erg snel. Op de foto hierboven zie je ook dat richting mijn hiel waar dus eczeem zit de henna minder goed pakt. Mijn handen vervellen erg rap en op sommige stukjes ging het snel weg. Ik had niet de tijd om het nog een keer te laten zetten dus een week nadat we terug in Nederland waren was het er al weer helemaal af en zat het alleen nog op mijn nagels en mijn voeten. Ik heb geen foto’s gemaakt van de dagen erna, omdat het dus zo vervelde, maar de kleur is uiteindelijk bruinzwart geworden. En ik kreeg er veel complimenten over ;) Wat ik als zeer positief effect heb gemerkt dat op de plekken waar de henna heeft gezeten en waar ik eczeem had, het eczeem is verdwenen. Vooral op mijn vingertoppen had ik erg last van eczeem, tot nu toe is het nog niet teruggekeerd!

Wat vind je van deze soort henna?

11 Comments
 1. Ik ben niet zo weg van henna op de huid. Ik hou gewoon van gave huidjes denk ik want tatoeages vind ik ook niks. ;)
  Wel apart dat het dus helpt tegen de eczeem! Dat is natuurlijk geweldig voor je. :D

  1. O dat is best lang! Dat hoor ik vaker hoor haha. Bij mij gaat het er altijd snel af, de nichtjes van mijn man lopen er makkelijk minimaal 4 weken mee inderdaad. Die zeggen me steeds dat mijn huid te glad is haha.

   1. ik denk dat het te maken heeft met de kwalitiet van de henna, hoe lang je de henna er op laat zitten voor dat je de droge henna er afhaalt, of je veel in het water zit met je handen en/of voeten en of je veel schoonmaak middelen gebruikt.

    ik heb veel henna gehad en sommige waren na een dag er al af. De kwalitiet was dus niets. De henna die op henna feesten worden gebruikt zijn erg goed van kwaliteit. De henna laten sommige vrouwen de hele nacht op hun handen en ‘smorgens als ze die er af halen is de henna bijna zwart. zo donker… maar in onze turkse cultuur doen ze geen mooie henna. JE krijgt een klodder op je hand en dat is het. In de hindoestaanse geloof maken ze hele mooie patronen. Ik wil een keer mijn handen en voeten helemaal vol hebben.

    we willen een keer naar egypte gaan en hopelijk kan ik het daar laten doen.

    1. Daar heb je wel gelijk in hoor. Ik denk dat als de henna nog langer bij mij erop had gezeten dat het nog beter had gepakt. Wel vervelt mijn huid heel snel, dus dat is voor mij gewoon een persoonlijke minpunt haha. De henna die ik zelf heb meegenomen is dezelfde soort (merk) als wat bij mij is gebruikt om te zetten. Alleen heb ik duurdere kwaliteit gekocht. Dat maakt inderdaad ook verschil uit. Al moeti k wel zeggen dat het op mijn voeten nu op een paar plekken nog niet weg is. Op mijn handen pakt het dus minder goed omdat ze zo vervellen :(

 2. Ziet er mooi uit! Ook leuk om het verschil te zien tussen Marokkaanse en Sudanese ontwerpen: Marokkaans is van die kriebelpatroontjes (love it!) en dit is gewoon een lekker statement :)

 3. Ik vind Henna heel mooi. Mits het op gepaste plaatsen zit.
  Ik vergeet nooit meer dat toen ik nog een bijbaantje in de supermarkt had en er een collega ook Henna had laten zetten wegens geloofsovertuiging(??).
  Niks mis mee natuurlijk. Alleen haar vingers waren helemaal bruinrood. En uhm ja een heleboel klanten dachten aan een ander soort bruinrood van wat uhm anders? En daardoor leek het eeen heel stuk minder “fris”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.