Ik zag al flink wat leuke reacties op mijn vorige posts over Sudan :D En voor de nieuwsgierigen, gebakken lever vind ik erg sterk smaken. Rauwe lever smaakt heel zacht, de ui die hier wat pittig smaakt geeft het een soort Filet American smaak idee. Dus geen rare fratsen qua smaak hehe. Ik had meer posts over de henna die ik had laten zetten beloofd, dus bij deze. Op de bovenste foto is de henna een dag oud, de kleur is van dieprood naar bruinrood gegaan. Dit is dezelfde henna als wat ik voor mijn haar gebruik en wat nu in de shop staat is hetzelfde merk, maar van een duurdere kwaliteit mocht je daar nieuwsgierig naar zijn ;) Ik hou niet van fijne patroontjes, dat was vast al duidelijk haha. Het is niet helemaal geworden wat ik in gedachten had, maar voor een eerste keer vind ik het zeker niet slecht.

Op deze foto was de henna net gezet. Henna zetten is een proces van herhalen en herhalen, vooral omdat ik geen PPD in de henna wilde. Dan was het binnen een half uur helemaal klaar geweest ;) Hier heb ik dus 2 keer 4 uur voor gezeten. Omdat ik eczeem op mijn handen heb en een hele gladde, droge huid heb, slijt de henna erg snel. Op de foto hierboven zie je ook dat richting mijn hiel waar dus eczeem zit de henna minder goed pakt. Mijn handen vervellen erg rap en op sommige stukjes ging het snel weg. Ik had niet de tijd om het nog een keer te laten zetten dus een week nadat we terug in Nederland waren was het er al weer helemaal af en zat het alleen nog op mijn nagels en mijn voeten. Ik heb geen foto’s gemaakt van de dagen erna, omdat het dus zo vervelde, maar de kleur is uiteindelijk bruinzwart geworden. En ik kreeg er veel complimenten over ;) Wat ik als zeer positief effect heb gemerkt dat op de plekken waar de henna heeft gezeten en waar ik eczeem had, het eczeem is verdwenen. Vooral op mijn vingertoppen had ik erg last van eczeem, tot nu toe is het nog niet teruggekeerd!

Wat vind je van deze soort henna?