De afgelopen maanden heb ik weer flink ingeslagen bij de Yves Rocher. Ja jullie weten, voor verzorgingsproducten blijft deze winkel bij mij in de favorieten staan. Mijn huid reageert er goed op ;) En dan is het logisch dat ik weer wat reviews voor jullie schrijf. Producten zijn er immers om te testen ;)

De Yves Rocher Ultra Nourishing Hand Cream (oftewel de Ultra Voedende Handcrème) heb ik begin december meegenomen op advies van een van de adviseuses in de plaatselijke winkel. Mijn handen zitten onder het eczeem wat behoorlijk erg is geweest door het koudere weer. En dan heb ik een goede handcrème nodig die ik naast mijn normale anti-eczeemproducten kan gebruiken. Op het werk ga je natuurlijk niet zitten typen met je witte katoenen handschoentjes met je handen dik ingesmeerd met zinkzalf. Echt niet. Dan wil ik graag een zeer voedende, maar snel intrekkende en niet irriterende handcrème die als het even kan ook nog niet te sterk ruikt, zuinig is in gebruik en het liefst lekker veel natuurlijke ingrediënten bevat. Ik heb nogal wat eisen ja ;)

Vertel eens?

Deze handcrème kost € 7,00 voor een tube van 50ml. Ik betaalde er de helft voor, dankzij mijn klantenkaart en de leuke aanbiedingen die je daarbij krijgt ;)

Ik heb ook twee andere handcrèmes uit de Arnicalijn die ik hiermee heb vergeleken en deze springt er met kop en schouders boven uit. De ‘2 in 1 hancrème voor mooie handen en nagels’ is voor mijn droge handen (met eczeemplekken) niet voedend genoeg. Dan blijf ik de hele dag smeren en heb ik niet het gevoel dat de droge plekken gehydrateerd worden. De anti-winterkou handcrème is wel fijn hydraterend, maar die legt een beschermend laagje op je huid en daar hou ik niet van. Bovendien vind ik de hydratatie niet sterk genoeg. Ik geef de voorkeur aan een handcrème die goed intrekt en langdurig hydrateert.

Dit is de ultra voedende handcrème, die door Yves Rocher zelf wordt omschreven als een rijke, volle crème die het trekkerige gevoel verzacht en handen voedt die door de winterkou uitgedroogd en beschadigd zijn geraakt.

Ingrediënten

Aqua, glycerin, coco-caprylate/caprate, cetyl alcohol, stearic acid, methylpropanediol, glyceryl stereate, cetearyl alcohol, vitis vinifera see oil, pentaerythrityl distearate, hydrogenated coconut oil, dimethicone, sesamum indicum seed oil, arnica chamissonis flower extract, phenoxyethanol, ceteareth-33, parfum, copernicia cerifera cera, xanthan gum, alcohol, sorbic acid, tocopheryl acetate, allantoin, sodium hydroxide, linalool.

Yay or nay?

Ik denk dat ik duidelijk genoeg  ben wanneer ik zeg dat ik een voorraad van deze crème aan het inslaan ben. Mijn handen hebben zoveel baat bij deze heerlijke handcrème. De eerste paar dagen smeerde ik bijna elk uur, vanuit gewoonte mijn handen in. Soms meerdere keren per uur.

Na een paar dagen merkte ik dat ik steeds begon te ‘vergeten’ mijn handen in te smeren. Ze voelden niet trekkerig of pijnlijk aan en mijn huid leek wat meer elastischer te worden. Even voor het plaatje, mijn handen waren zo droog dat wanneer ik ze helemaal uitstrekte ik stukjes huid voelde scheuren. Pijnlijk ja. Inmiddels zijn we een paar weken verder en smeer ik mijn handen alleen maar in wanneer ik in contact ben geweest met water. Mijn eczeem is nauwelijks wakker, eerder grotendeels weg en mijn handen voelen zacht aan. Ook zijn de diepe kloven die ik had op de handpalm waar eczeem zit weg. Heel fijn, want die waren erg pijnlijk.

Ook de geur vind ik erg prettig. Ik reageer vaak allergisch op te sterke geuren (vaak chemische) en deze geur is niet te sterk aanwezig, al ruikt het wel prettig. Ik vind het een licht poederige, bloemige maar toch frisse geur.

Ook vind ik het prettig dat er biologisch arnica-extract wordt gebruikt en deze handcrème geen parabenen bevat.

Kort gezegd, deze handcrème geeft me wat ik nodig heb. Langdurige hydratie, voed mijn huid en verzacht mijn eczeemplekken zonder te irriteren of het eczeem te vergeren, integendeel zelfs. Tijd om een voorraadje in te slaan!

Deze ‘Ultra voedende handcrème’ is verkrijgbaar in de Yves Rocher winkels en de webshop.