Meet my new friend! In de Beautybox van afgelopen mei zat er een ruime sample van 15ml Dermalogica Bedtime for Breakouts. Sindsdien ben ik hooked! De grote versie moest ik gewoon hebben. Dit product verslaat alle producten die ik de afgelopen jaren heb gebruikt in tijden van breakouts.

Via Dermacareshop.nl werd het niet alleen razendsnel verzonden maar hoefde ik ook geen verzendkosten te betalen. En gelijk drie samples erbij. Ik kan je zeggen dat ik geneigd ben om Hit The Spot ook nog aan te schaffen. Die is zeer geconcentreerd en kun je gedurende de dag een paar keer aanbrengen. Ik zie de breakouts gedurende de dag letterlijk krimpen. 

Je ken vast die puisten wel die stiekem onderhuids zitten te broeien. En daar kun je dus helemaal niks mee :( De Clear Start producten van Dermalogica pakken ze flink aan. De werkzame stof Salicylzuur (2%) maakt de poriën letterlijk schoon, en ja, dat merk je. Meeëters verdwijnen binnen een dag of 2, de joekels krimpen van vulkaanformaat in een nacht tot mini molshoopjes, de roodheid verdwijnt en binnen een paar dagen heb ik mijn gave huidje weer terug. Het is een bijna doorzichtige gel die je makkelijk uitsmeert en geen parfum of kleurstoffen bevat.

Ingrediënten: Water (Aqua), Salicylic Acid, PDG-32, Cyclopentasiloxane, Dimethicone, Butylene Glycol, PVM/MA Decadiene Crosspolymer, Enantia Chlorantha Bark Extract, Oleanolic Acid, Spirea Ulmaria Extract, Camellia Sinesis Leaf Extract, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Porphyra Umbilicalis Extract, Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract, Glycerin, PEF-60 Almond Glycerides, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Seed Extract, Yeast Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Sodium Hyaluronate, Biotin, Panthenol, Caffeine, Niacinamide, Dipotassium Glycyrrhizate, Camphor, 10-Hydroxydecanoic Acid, Sebacic Acid, 1, 10-Decanediol, Nordihydroguaiaretic Acid, Xanthan Gum, Polysorbate 20, Dipropylene Glycol Isocetheth-20 Acetate, Ammonium Glycyrrhizate, Benzyl PCA, Phenoxyethanol, Propylene Glycol, Zinc Gluconate, Zinc Acetate, Sodium Hydroxide.

Enkele interessante highlights:

  • Salicylzuur: opent en reinigt verstopte poriën, neutraliseert de bacteriën daarin, voorkomt nieuwe verstopte poriën, bevordert de celvernieuwing
  • Cinchonaschors extract: anti-bacterieël
  • Tea Tree olie: anti-bacterieël
  • Zink: huidherstellend door stimulerend effect op aanmaak van nieuwe huidcellen
  • Paardenkastange: helende en beschermende werking bloedvaten, ontstekingsremmend
  • Komkommer extract: hydraterend, verzachtend
  • (moeras)Spirea extract – bevat onder andere salicyl zuur en werkt pijnstillend
  • Groene thee extract (camelia sinensis): bevat anti-oxidanten
  • Zoethoutwortel extract: bevat een stofje wat effectief werkt om donkere vlekken op de huid te verminderen
  • Niacinamide: ontstekingsremmend, versterkt de barrièrefunctie van de huid, verminderd zwelling en roodheid, remt overmatige talgproductie

Denk je nou, wat een kleine tube van 60ml? Vergis je niet,  mijn kleine tube van 15ml is nu pas leeg bij wekelijks gebruik. Je snapt het, dit is een vast product in mijn stash geworden. ‘s Avonds aanbrengen wanneer nodig op een gereinigd en gehydrateerd gezicht en ‘s ochtends de vooruitgang zien. We like!

De Clear Start producten van Dermalogica zijn eigenlijk ontwikkeld voor de onrustige tienerhuid van 12 tot 20 jaar. Maar hey, who cares ;) Het maakt niet uit wat je leeftijd is, dit product doet waar het voor bedoeld is en daar gaat het om. Je betaald € 21,30 voor een 60ml tube.

Ken je de producten van de Clean Start van Dermalogica of heb je er zelf al ervaringen mee?