Ik lak niet vaak mijn nagels maar het blijft een oude liefde. Omdat ik weinig lak ben ik dus zeer selectief in mijn lakjes en heb ik niet meer dan 2 of 3 kleuren staan. Chanel ‘Malice’ hoort bij de kerstcollectie van dit jaar. Ik heb al jaren een liefde voor rode nagellak en deze is zo bijzonder dat ik hem echt wilde hebben.

De kleur valt te omschrijven als diep wijnrood, met hele fijne rode glitters erin en een mooie hoogglans finish. De look van deze nagellak hangt af van de lichtval. Op alle foto’s draag ik twee laagjes. Gewoon voor de leuk, want een laagje is al gelijk dekkend. Een laagje geeft een rodere kleur. Twee laagjes geeft een donkerdere kleur die in weinig licht bijna dieproodpaars lijkt, zoals de kleur van wijn in een fles. 

Even een keer flitsen met de camera en hallo glitters! Deze zeer fijne glitters geven het lakje een zeer sjieke look. Ze zijn nog meer aanwezig bij een laagje kwam ik later achter…Juist die subtiele glitters maken dit lakje erg speciaal en perfect voor deze tijd van het jaar.

Het kwastje lakt fijn, de lak is zeer makkelijk aan te brengen en ik merk echt wel verschil tussen een cheap lakje en dit lakje. Hij is duur, maar de kwaliteit is zo goed dat ik best snap dat je niet alleen betaald voor het merk. En zeg nou zelf, het lakje heet ‘Malice’ wat ‘bedrog’ betekent. Zeer toepasselijk, want in elk licht ziet het lakje er anders uit.

Deze foto lijkt overbelicht, maar zo ziet een laagje eruit in daglicht. Echt prachtig gewoon. Daarnaast houdt de lak zeer goed, makkelijk 3 dagen zonder te chippen bij mij. Ik draag er wel een topcoat overheen. Maar ben een fanatiek handenwasser dus een lakje dat minimaal drie dagen perfect blijft zitten is liefde hehe.

Ik kocht Chanel ‘Malice’ bij de plaatselijke Mooi Parfumerie voor ongeveer 18 euro tijdens een BTW-vrije actieperiode. De normale prijs is € 23,50.