Philosophy kan wel eens mijn nieuwe favoriete merk worden. De Purity Made Simple 3-in-1 cleanser is zo fijn dat ik er gewoon een review over moest schrijven ;)

Mijn favoriete crèmes en gezichtsreinigers van Yves Rocher lijken gewijzigd van samenstelling en mijn huid geeft daar een dikke fail aan. Heel jammer, want de prijzen van Yves Rocher kan ik wel waarderen. Ik heb gezichtscrèmes van Weleda getest en die zijn goed, maar ook niet goedkoop en ze lijken het nèt niet te zijn. Ik heb er veel van nodig, mijn huid vraagt om diepe hydratatie en dat is een prijzig grapje. Inmiddels ben ik beland bij La Roche Posay maar daarover een andere keer meer. Ik was dus op zoek naar een nieuwe facial routine.

Naast een goede gezichtscreme ben ik van mening dat reinigen de basis is. Amandelolie op een vochtig watje vind ik een fijne manier om oogmake-up weg te halen, zeker bij geïrriteerde oogjes. Maar dan is het koppie natuurlijk nog niet schoon ;) Deze 3 in 1 cleanser van Philosophy reinigt zacht maar effectief. Het haalt zelfs zware make-up easy peasy weg. Zonder mijn gevoelige huid te irriteren. De make-up lijkt letterlijk van mijn huid te smelten. Alleen op de plekken waar ik eczeem heb prikt het. Maar het valt me op dat het eczeem sneller lijkt te genezen en dat het na een paar dagen niet meer prikt en ook het eczeem veel minder droog lijkt.

Hoe werkt het?

Deze 3-in-1 cleanser is gemaakt om zacht te reinigen, te werken als een toner, de huid licht te hydrateren en make-up van je huid te verwijderen. Het geeft je poriën een diepe reiniging en voorkomt een opstapeling van restjes make-up en de dagelijkse luchtverontreiniging waar je huid aan bloot gesteld wordt.

Ik gebruik het nu sinds november 2 keer per dag. Ik maak mijn gezicht heel licht vochtig met lauwwarm water, neem wat cleanser (hoeveelheid ter grootte van een 2 euro munt) en wrijf dit met vochtige handen over mijn hele gezicht. Het schuimt nauwelijks wat ik fijn vind. Schuim betekent vaak ingrediënten die voor irritatie kunnen zorgen. Dan rustig blijven masseren over mijn hele gezicht voor ongeveer een minuut. Goed afspoelen met lauwwarm water en mijn huid is schoon, gekalmeerd en voelt zacht aan. Tijd voor een fijne gezichtscrème, in mijn geval La Roche Posay en hallo babyhuidje! Ik zie heel duidelijk verbetering in de conditie van mijn huid sinds ik dit goedje gebruik en ben overgestapt naar La Roche Posay. Deze cleanser staat op mijn favorietenlijst.

Ingrediënten

Water (aqua), sodium lauroamphoacetate, sodium trideceth sulfate, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, coco-glucoside, cocos nucifera (coconut) alcohol, peg-120 methyl glucose dioleate, aniba rosaeodora (rosewood) wood oil, geranium maculatum oil, guaiac (guaiacum officinale) extract, cymbopogon martini oil, rosa damascena extract, amyris balsamifera bark oil, santalum album (sandalwood) oil, salvia officinalis (sage) oil, cinnamomum cassia leaf oil, anthemis nobilis flower oil, daucus carota sativa (carrot) seed oil, piper nigrum (pepper) seed extract, polysorbate 20, glycerin, carbomer, triethanolamine, methylparaben, propylparaben, citric acid, imidazolidinyl urea, yellow 5 (ci 19140).

Heb je nou echt geen ‘fails’ ontdekt?

Het enige ‘minpunt’ wat ik heb is dat dit product parabenen bevat. En daarnaast de prijs…dit is geen budgetproduct. Lekker skippen als je iets goedkoops zoekt als gezichtsreiniger, maar als je wat centjes wilt en kunt spenderen dan raad ik je deze echt aan. Mijn fles van 240ml is na 2 maanden dagelijks twee keer te zijn gebruikt voor de helft leeg. Ik schat dat ik dus makkelijk 3 tot 4 maanden kan doen met een flesje. Thumbs up!

Waar te koop?

Philosophy is in de VS al heel bekend, mede dankzij Oprah ;). Hier in Nederland is het nu verkrijgbaar bij de Ici Paris XL. Ik hoop stiekem dat het assortiment daar uitgebreider gaat worden. Van deze cleanser zijn tot nu toe alleen de twee kleinste verpakkingen verkrijgbaar. Ik zou graag een grotere versie aan willen schaffen, dat is gewoon voordeliger.

Heb je een klantenkaart van ICI Paris XL dan betaal je voor een flesje van 90ml €9,11 en voor een fles van 240ml (zoals op mijn foto) betaal je €18,26. Ook verkrijgbaar in de webshop van ICI Paris XL, handig want niet alle vestigingen verkopen Philosophy!