lush boxing day shopping-3

Er zijn merken waar je gewoon niet meer zonder kan. Lush is voor mij zo’n merk. Ongeveer een half jaar geleden heb ik mijn geliefde Yes To producten aan de kant geschoven en pronken er Lush verpakkingen in de badkamer. Ik bestel het liefst in Engeland omdat ik dan veel goedkoper uit ben. Een fles Rehab shampoo (500 gram) kost in Nederland € 28,45. In de UK betaal je £ 16,50 wat neerkomt op ongeveer € 19,-. Natuurlijk verschilt het per product hoeveel je bespaart maar aangezien ik graag groot insla een of twee keer per jaar scheelt me dit tientallen euro’s. Dikke like natuurlijk ;)

Mijn Lush faves voor de haartjes:

Lush Rehab Shampoo 500 gram € 28,45 of £ 16,50

Na flink wat permanentjes in mijn haar (woehoe krullen!) was het toch flink droog geworden en zag het er niet meer uit zonder stylingspul erin. Omdat mijn haar heel snel groeit moest het permanent er vaak in om het bij te houden en ja dan mishandel je je haar toch behoorlijk. Rehab shampoo is speciaal ontwikkeld voor beschadigd haar.

Lush staat bekend om de natuurlijke ingrediënten, jullie willen vast weten wat voor fijns er in deze shampoo zit. Een kleine samenvatting:

Zeewier zorgt voor zachte en gladde haren. Jojoba olie komt erg in de buurt van de natuurlijke hoofdhuidsmeer en geeft de hoofdhuid een boost zonder het haar vettig te maken. Olijfolie zorgt voor sterke haren. Rozemarijn voor een rustige hoofdhuid en mooie glans aan het haar. Lekkere vruchten zoals kiwi en mango die bomvol vitamines en mineralen zitten. Papaya en ananas bevatten natuurlijke enzymen die dode huid- en haarcellen zachtjes maar grondig verwijderen. Jeneverbes en munt hebben verzorgende eigenschappen voor je hoofdhuid en stimuleren de haargroei.

Klinkt goed toch? Mijn haar glanst weer zoals vroeger en ziet er weer gezond uit na een paar maanden gebruik in combinatie met Veganese en Retread. Het is zuinig in gebruik, met deze fles van 500 gram doe ik makkelijk een half jaar.

Ingredienten: Sodium Alkyl Sulfate, Carrageenan Extract, Water,Ammonium Laureth Sulphate, Cocamide MEA,Perfume, Freshly Juiced Papaya, Propylene Glycol, Fresh Pineapple Juice, Fine Sea Salt, Fresh Kiwi Juice, Fresh Mango Juice, Organic Cold Pressed Jojoba Oil, Organic Extra Virgin Olive Oil,Almond Oil, Lavender Oil, Peppermint Oil,Rosemary Oil, Juniperberry Oil, *Limonene,*Linalool, Benzyl Alcohol, Methylparaben,Propylparaben

*komt van nature voor in essentiële olie

Lush Veganese Conditioner 500 gram € 21,85 of £ 13,15  

Lush omschrijft deze conditioner als een lekker lichte conditioner omdat er geen lanoline in zit. Hij is ook erg geschikt voor aziatisch haar en dat was voor mij de doorslag om hem aan te schaffen. Met superstijl haar wil je geen plat bosje maar lekker volume en glanzende gladde lokken ;) Dit is mijn conditioner voor dagelijks gebruik.

Ook Veganese bevat lekker veel zeewiergel wat je haar lekker zacht en glad maakt. Er is citroensap toegevoegd voor nog meer glans en voor de geur. Je haar ruikt lekker fris naar kruidige citroen hihi. Lavendel en rozemarijn kalmeren de hoofdhuid en stimuleren de haargroei. Lavendel heeft zelfs de eigenschap dat het haaruitval zou tegengaan.

Veganese is Veganproof omdat er geen lanoline in zit. Ik misbruik mijn conditioners altijd dus die gaan veel sneller op dan de shampoo. Met 500 gram Veganese doe ik ongeveer 4 maanden.

Ingredienten: Lavender Flower Infusion, Rosemary Infusion, Agar Agar Gel, Cetearyl Alcohol, Propylene Glycol,Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate,Cetrimonium Bromide, Lemon Oil, Benzoin Resinoid, Fresh Organic Lemon Juice, *Citral,*Limonene, Perfume, Methylparaben

Lush Retread Conditioner 245 gram € 15,75 of £ 9,95

‘A pit stop for your hair’, geen reclamepraatje, dit is wonderspul. Ik zou Retread het liefst in grotere potten willen aanschaffen want wat is dit fijn! Mijn haar heeft een flinke dosis proteïne nodig voor lekker veel volume en gezonde lokken en deze conditioner zit bomvol proteïne yay! Lush heeft een combinatie gemaakt van onder andere soyamelk (voor de proteïnes), weer de fijne zeewiergel, lanoline voor hydratatie en voedende oliën als olijfolie, jojoba olie, avocado olie. Voor nog meer hydratatie zijn meloensap en yoghurt toegevoegd.

Deze conditioner gebruik ik een of twee keer per week. Dit is zo’n geconcentreerd goedje dat je ook maar weinig nodig hebt. Ik heb dik haar dus deze potten gaan bij mij twee tot drie maanden mee.

Ingrediënten: Agar Agar Gel, Propylene Glycol, Soya Milk,Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate, Fresh Cantaloupe Melon, Organic Extra Virgin Olive Oil,Perfume, Organic Yoghurt, Avocado Oil, Lanolin,Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Bromide, Organic Jojoba Oil, Synthetic Musk, Violet Leaf Absolute,Orange Flower Absolute, Neroli Oil, Methyl Lonone,Methylparaben, Propylparaben

Een extra tip, het staat ook op de flessen vermeld, maar een nachtje ‘leave in Rehab’ in je haar doet wonderen. Ik combineer Rehab en Retread vaak en soms alledrie wel eens. Ik begin door wat Veganese of Retread in mijn droge(!) haar te smeren. Daarna kan ik Rehab shampoo makkelijker verdelen. Ja zeewier in producten voelt lekker glad aan dus smeren op droog haar gaat dan heel makkelijk ;) In laten trekken, handdoek over je kussen en tot morgen. ‘s Ochtends uitspoelen en je haar voelt als herboren.

Bestellen jullie wel eens bij Lush UK? 

ps. Lush doet niet aan dierproeven yay!