Baby Lamaze Lodger doekje en Gumdrop

Tijdens de zwangerschap kom je er achter dat er toch veel geregeld moet worden met een kleintje op komst en hoe lang kun je thuis genieten van je kleine bubs voor de werkgever weer roept?

Natuurlijk heeft elke mama bevallings- en zwangerschapsverlof maar hier in Nederland is dat maar 16 weken en elke papa heeft recht op 2 vrije dagen na de geboorte van zijn kind bovenop de wettelijke vakantiedagen. En die vliegen zo om!

In Engeland heb je recht op ‘statutory leave’ van maar liefst 52 weken waarbij je in ieder geval de eerste maanden je volledige loon doorbetaald krijgt en daarna een minimum van 150£ per week plus benefits vanwege je lagere inkomen.

In Noorwegen hebben ouders maar liefst recht op 13 maanden verlof met behoud van 80% salaris en nog recht op 46 weken met behoud van 100% salaris. Bovendien is elke Noorse papa verplicht hier 12 weken van op te nemen en elke mama minimaal 9 weken. De overige weken mogen onderling verdeeld worden.

Dat hebben die Noren goed geregeld!

The Motherhood Experience

In Nederland mag je je dus eigenlijk al verdiept hebben in opvang voor je kleintje voor je bevallen bent. Want wie gaat er oppassen? Vergeet het maar dat je erna tijd hebt om dat grondig uit te zoeken!

Care.com wees mij op hun wereldwijde platform voor het vinden van verzorging of werk in de zorg in je regio. De website limiteert zich niet tot alleen kinderen, ook voor ouderen, dieren en huishoudelijke hulp kun je hier een kijkje nemen. Hij is bij mij in ieder geval al tussen de bladwijzers beland ;)

Werkende mama’s: waar hebben jullie voor gekozen met de opvang van jullie schatjes? 
Fahad