Aden & Anais bamboo swaddles-2

Tijdens mijn zwangerschap ben ik erg bewust bezig geweest met shoppen. Al die lijstjes wat je zogenaamd nodig hebt bij een baby heb ik in de prullenbak gekieperd. Ik maakte mijn eigen lijstje wel in Numbers en heb honderden euro’s bespaard door slim te in te kopen. Ik hoor mezelf nog zeggen dat ik nooit van die belachelijk dure hydrofielen zou kopen. Daar ben ik alleen wel van terug gekomen hèhè. 

Aden & Anais bamboo swaddles-3

Ik had inbakerdoeken nodig. De joekel hydrofielen (Prenatal 100% katoen 120×120 cm) die ik al had voldeden niet. Baby Z zweette zich kapot. Zeer warmbloedig zoals z’n moeder hèhè. Dus ik op zoek naar dunnere ademende stof. En waar kom je dan bij uit? Juist. Het merk dat ik absoluut niet zou kopen omdat ik ze zo duur vond.

Aden & Anais Bamboo Swaddles zijn groot, heel dun, heel sterk, superzacht en vooral zeer ademend. Bamboovezels blijven koel bij warmte doordat ze temperatuur veel beter kunnen reguleren dan katoen. Baby Z. vind ze heerlijk. Geen gezweet meer en lekker slapen.

Aden & Anais bamboo swaddles-4

Inmiddels is het inbakerstadium voorbij. Z. is bijna 9 maanden. Er zit altijd een Bamboo Swaddle in mijn tas. We gebruiken ze als (knuffel)dekentje, handdoek na douchen, spuugdoek, dekentje in de kinderwagen, bescherming tegen de zon in de auto en kinderwagen en er ligt nu het warm is ook altijd een in het ledikant die als slaaplaken dient. Hoe veelzijdig wil je het hebben hihi.

Heb ik wel minpunten kunnen ontdekken? Met stip: de prijs. €45,- voor drie doeken is veel geld. Maar, de kwaliteit is er wel naar. En let op je ringen en andere sieraden. De stof blijft makkelijk haken helaas.

Wassen doe ik op een kort programma in een waszakje op 30 graden (ik ben er zuinig op!) en ze zijn superspeedy weer droog.

Aden & Anais bamboo swaddles

De Aden & Anais Bamboo Swaddles kocht ik bij de unieke shop Greenpinkandblue die nog veel meer leuks verkoopt zoals draagdoeken, gave knuffels Weleda producten en stoere Wishbone bikes.