jack & jill

Twee namen die ons super happy maken. Tijdens the baby show in UK kwamen we dit merk tegen en wij waren gelijk over the moon. Wij ja, want Tracy bericht Madelon gelijk als ze leuke dingen ontdekt en andersom ook hihi. Vandaag dus een gezamenlijke review online!

Mister E. had al een paar tandjes en mister Z. zijn tandjes waren onderweg, Jack n’ Jill waren erg welkom! Tracy is dan wel een ‘Sweettooth’, maar let wel degelijk op een aantal ongezonde dingen. Zo drink ik in de UK bewust geen kraanwater omdat hier fluoride aan is toegevoegd en gebruik ik geen tandpasta met fluoride.

Waarom kiezen voor tandpasta zonder fluoride?

Er zijn verschillende vormen van fluoride. De vorm natriumfluoride wordt voornamelijk gebruikt in onze tandpasta. Natriumfluoride is een giftig zout, dat is ook de reden waarom altijd wordt geadviseerd tandpasta niet in te slikken. Fabrikanten voegen een kleine hoeveelheid toe aan onze tandpasta omdat het tanden sterker maakt (verhard) en tandplak afbreekt. Ookal is het weinig, je gebruikt het je hele leven zowat. Ik kies ervoor om dat te vermijden.

Er zijn al zoveel dingen waar wij moeten opletten omdat ze slecht voor ons zijn. Dus naast al die junk die wij dagelijks bewust en onbewust consumeren heb ik dit er het liefst niet bij. Ik zal er niet verder over uitweiden hier, want dit stukje gaat over mister E. en Z. hun tandpasta.

Wie zijn Jack n’ Jill?

Het merk Jack n’ Jill komt uit Australië en maakt alleen 100% natuurlijke en biologische producten.

Het assortiment bestaat uit kindertandpasta’s geschikt voor kindjes vanaf 6 maanden, verschillende tandenborstels en een multifunctionele beker. De tandenborstel die wij hebben is gemaakt van biologisch maiszetmeel (GMO vrij) en nylon voor de haren. De beker is gemaakt van biologische bamboo en rijstschilletjes. Alle producten en verpakkingen zijn vrij van BPA, PVC en ftalaten (weekmakers). De beker is ook te gebruiken als gewone drinkbeker, bewaarbakje voor de tandenborstel en tandpasta of als spoelbeker.

Jack N’ Jill Natural Toothpaste

We nemen de ingrediënten even onder de loep zoals jullie gewend zijn in Waymadi reviews.

jack & jill-2-2

  • Xylitol: Een polyol (suikeralcohol). Het is een natuurlijke zoetstof die vaak als suikervervanger wordt gebruikt.
  • Gezuiverd water
  • Plantaardige glycerine (maakt er een pasta van)
  • Silica (voor het licht schurende effect)
  • Gecertificeerd natuurlijke smaak
  • Xantaangom (gom als verdikkingsmiddel)
  • Gecertificeerde biologische Calendula officinalis extract (Calendula heeft ontsmettende, verzachtende en  helende eigenschappen)

Dus geen conserveringsmiddelen, SLS, of toegevoegde kleurstoffen. Gewoon natuurlijk, punt.

De tandpasta’s zijn hierdoor 100% veilig om in te slikken. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken, banaan, aardbei, blauwe bes, zwarte bes en framboos. Jack n’ Jill is op dit moment de meest veilige tandpasta voor kinderen die beschikbaar is op de markt.

Vrij van fluoride, vrij van gluten, vegan, geen allergenen en veilig om in te slikken. Mogen we even juichen?!

En wat vindt de keuringscommissie van deze producten?

Aangezien mister E. en Z. nog niet kunnen praten zullen de mamas’s het woord weer even nemen.

jack & jill-5

Mister E. is dol op zijn zwarte bessen tandpasta. Ik moet er snel bij zijn, want voor dat je het weet smakt meneer alles weg. Ja smakt, want ik hoor alleen ‘smak smak smak’ als hij zijn tandenborstel in zijn mondje heeft. Ik heb het zelf ook uitgeprobeerd, de tandpasta heeft een lekker fruitig bessen smaakje en het poetst makkelijk. Na het poetsen heb je een zoetig smaakje in je mond in plaats van een frisse muntsmaak waar wij aan gewend zijn. Don’t be fooled want de calendula doet haar werk wel.

Mister Z. vindt vooral de banaansmaak erg lekker. De tandenborstel is lekker zacht en wanneer mama gaat poetsen wordt lachend het mondje open gedaan vooral als we voor de spiegel gaan staan. Poetsen wordt zo wel erg makkelijk. Mama heeft zelf ook even geproefd en getest natuurlijk. De tandpasta’s smaken zacht en maken goed schoon. Ik merk eigenlijk geen verschil met mijn eigen grote mensen tandpasta.

jack & jill-4

Voor meer informatie kun je op Jacknjillkids.com terecht.

Prijzen en waar te koop?

  • Tandpasta’s  € 5,95
  • Tandenborstels € 3,49 – € 4,99
  • Beker € 6,-

We hebben voor jullie gezocht waar deze fijne producten hier in Nederland te krijgen zijn aangezien Tracy ze in de UK veel makkelijker kan kopen dan Madelon in Nederland. De Jack N’ Jill producten kun je bij Puurmieke.nl kopen.