Burt's Bees Baby Bee

De Burt’s Bees Baby Bee lijn mag je als mama niet overslaan als je op zoek bent naar natuurlijke verzorgingsproducten zonder junk voor je kleine prins of prinses. Biggreensmile.nl verkoopt de lijn en stuurde ons een aantal producten om voor jullie te reviewen! Ik heb de producten verdeeld in twee artikelen, anders wordt het artikel te lang. Vandaag deel 1 online, deel 2 komt volgende week maandag online te staan.

Burt’s Bees

Burt’s Bees bestaat al 30 jaar en hoort bij het topsigment natuurlijke producten. Oorspronkelijk startte het merk door Roxanne Quimby die kaarsen van de pure bijenwas maakte. Deze haalde ze bij Burt Shavitz en liep dat zo goed dat Roxanne ook andere producten begon te maken. De lippenbalsems zijn nog steeds bestsellers en worden in huize B. ook graag gebruikt. Inmiddels heeft Burt’s Bees meerdere verzorgingslijnen waaronder de Burt’s Bees Baby Bee lijn.

Burt’s Bees komt uit de VS en gaat uit van de filosofie dat de grondstoffen op deze planeet maar een keer te gebruiken zijn en je er zuinig op moet zijn. Kort gezegd, als we goed zijn voor de aarde, zijn we goed voor onszelf en voor anderen en streven we daarmee het grotere goed na. Burt’s Bees stimuleert het behoud van de bijenbevolking en probeert mensen voor te lichten waarom bijen zo belangrijk zijn. Immers, een derde van de wereldvoedselvoorraad zou niet bestaan zonder bijen.

Natuurlijk en dierproefvrij

Alle producten bestaan uit natuurlijke ingrediënten. Over het geheel genomen zijn de Burt’s Bees producten voor 99% natuurlijk en meer dan de helft van alle producten zijn 100% natuurlijk. Je vindt op elk product de ‘Natural Bar’ die het percentage aangeeft. Die eerlijkheid vind ik erg prettig. Zo kan ik zelf kiezen wat ik wil gebruiken zonder eerst de ingrediëntenlijst volledig uit te pluizen op inhoud die ik vermijd.

Burt’s Bees test niet op dieren, maakt gebruik van recyclebare verpakkingen, vermijdt al het verpakkingsmateriaal wat onnodig is en gebruik zoveel mogelijk gerecycled materiaal voor de verpakkingen. Alle producten zijn vrij van parabenen, SLS en formaldehyde.

Burt's Bees Baby Bee Shampoo & Washgel

Baby Bee Shampoo & Wash

Laten we eens met de Shampoo & Wasgel beginnen. De geur is echt heerlijk en kan ik het beste omschrijven als een combinatie van zoete honing met een lichte toets van citrusvruchten door toevoeging van zoete sinaasappel- en citroenolie. Fris en zoet tegelijk, de geur blijft na gebruik subtiel hangen.

Hij schuimt heel licht en is voedend voor de huid door alle fijne oliën die erin zitten. Een van de belangrijkste ingrediënten is kokosolie die er voor zorgt dat deze wash heel hydraterend is. Ook is er gebruik gemaakt van soya proteïne wat de huid zacht aan laat voelen en glad maakt.

Ik vind het makkelijk dat dit een twee in een product is. Geen gesleep met een shampoo en losse washgel.

De shampoo is zowel fijn voor mijn dikke indische haar als het gemixte haar (lichtkroezend babyhaar met slag) van mister Z. Het droogt het haar bij ons beide niet uit, wat meestel het geval is. Onze haren zien er gehydrateerd en glanzend uit en voelen zacht aan.

Wat mij erg opviel wanneer ik dit product als washgel gebruik is dat ik bij mister Z. eigenlijk geen lotion erna nodig lijk te hebben. Ik heb een erg gedehydreerde, gevoelige eczeemhuid en ook mijn huid voelt na zacht en glad aan maar heeft nog wel extra voeding in de vorm van een lotion nodig.

Ingredienten: aqua (water, eau), decyl glucoside, coco-betaine, lauryl glucoside, sucrose laurate, glycerin, betaine, coco-glucoside, sodium cocoyl hydrolyzed soy protein, parfum (fragrance), glyceryl oleate, sodium chloride, xanthan gum, glucose, citric acid, glucose oxidase, lactoperoxidase, benzyl benzoate, geraniol, linalool.

Burt’s Bees Baby Bee Shampoo & Wash is verkrijgbaar in 235 ml en kost € 9,95

Burt's Bees Baby Bee Nourishing Baby Oil

Baby Bee Voedende Baby Olie met Abrikoos

Ik denk dat de ingrediënten van deze baby olie genoeg zeggen. Dit is hydratatie in een flesje. Voedende en snel intrekkende oliën gecombineerd met vitamine E en lanoline en een heerlijk friszoete geur. Dit is perfectie in een flesje wanneer je baby gewoon even wat extra huidpampering nodig heeft en je daarna gelijk door wilt met aankleden.

De olie is erg zuinig in gebruik. Om mister Z. van tien maanden oud helemaal in te smeren heb ik genoeg aan een klein scheutje. Wat ik een groot pluspunt vindt is dat deze olie vrij is van minerale olie. Het gros van de baby oliën bevatten minerale olie en dat wil ik niet gebruiken.

Deze olie maakt de huid van mister Z. echt superzacht en hij ruikt erna subtiel naar honingsnoepjes hihi. We like!

Ingredients: prunus armeniaca (apricot) kernel oil, vitis vinifera (grape) seed oil, triticum vulgare (wheat) germ oil, tocopheryl acetate, parfum (fragrance), helianthus annuus (sunflower) seed oil, canola oil (huile de colza), rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, tocopherol, glycine soja (soybean) oil, olus (vegetable oil, huile vegetale), beta-carotene, benzyl benzoate, geranoil, limonene, linalool.

Burt’s Bees Baby Bee Voedende Baby Olie met Abrikoos is verkrijgbaar in 115 ml en kost € 12,95.

Burt's Bees Baby Bee Multi Purpose Ointment

Baby Bee Multipurpose Zalf

Het meest veelzijdige product van de Baby Bee lijn en bij ons alle drie favoriet.

Voor mister Z. gebruiken we deze zalf als luierzalf, voor droge plekjes, op het gezicht, zijn lichaam en een iniminibeetje werkt ook perfect als haarwax.

Ik gebruik hem regelmatig als nacht creme en voor mijn droge eczeemplekken die er een stuk minder heftig van worden.

Burt's Bees Baby Bee Multi Purpose Ointment

Hubby ging er met de pot vandoor toen hij merkte dat de zalf enorm fijn is voor net geschoren huid haha. Hubby smeert het na het scheren op de baard area. Z’n baardhaar en de huid eronder zien er gehydrateerd uit. En dat is fijn want hubby heeft vaak last van droge geïrriteerde huid. Hij gebruikt het ook als verzachtend product na het scheren van zijn hoofd. Het werkt echt enorm goed tegen geïrriteerde plekjes na het scheren.

Het product smeer heel makkelijk uit en is heel zuinig in gebruik. Ik vermoed dat we maanden doen met een pot als deze, maar als hij leeg raakt komt er een nieuwe. Deze is toegevoegd aan onze vaste collectie hier hihi.

Ingredienten: ricinus communis (castor) seed oil, cocos nucifera (coconut) oil, cera alba (beeswax, cire d’abeille), hydrogenated castor oil, parfum (fragrance*), butyrospermum parkii (shea) butter, calophyllum inophyllum seed oil, glycine soja (soybean) oil, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, simmondsia chinensis (jojoba) butter, tocopherol, citral, citronellol, coumarin, farnesol, geraniol, limonene, linalool. * natural fragrance

Burt’s Bees Baby Bee Multipupose Zalf is verkrijgbaar in 210 gram en kost € 10,99.

Wil je meer lezen over de Burts Bees Baby Bee producten? Deel 2 lees je hier.

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.