Burt's Bees Baby Bee

Het eerste deel van de Burt’s Bees Baby producten stond vorige week online en kun je hier lezen. We gaan verder met de andere producten!

Burt's Bees Baby Bee Nourishing Lotion Fragrance Free

Baby Bee Nourishing Fragrance Free Lotion

Tijdens het testen van deze lotion moest ik aan mijn moeder die MCS (Multiple Chemical Sensitivity) heeft denken. Er zit geen parfum in deze fijne lotion en je de ingrediënten zijn ook geschikt voor de gevoelige huid.

De huid van Z. wordt ontzettend zacht wanneer ik deze lotion gebruik. Hij zit vol met oliën maar trekt snel in de huid dus je kan zo door met aankleden. Er is ook een versie van deze lotion met lekker geurtje.

Mijn gevoelige eczeemhuid vindt deze lotion ook erg fijn. Als het uit de tube komt lijkt het dik maar het smeert supermakkelijk en dun uit. Er is goed nagedacht over de substantie van de lotion. Ik gebruik deze bijna dagelijks voor Z. in combinatie met de fijne Shampoo & Washgel en dat is hier een gouden combinatie.

Ingredienten: aqua (water, eau), glycerin, decyl cocoate, helianthus annuus (sunflower) seed oil, cera alba (beeswax, cire d’abeille), butyrospermum parkii (shea) butter, polyglyceryl-3 stearate, glyceryl stearate citrate, cetyl alcohol, sodium stearoyl lactylate, olea europaea (olive) fruit oil, cocos nucifera (coconut) oil, aloe barbadensis leaf juice, anthemis nobilis flower extract, butyris lac (buttermilk powder, babeurre en poudre), calendula officinalis flower extract, canola oil (huile de colza), centaurea cyanus flower extract, chamomilla recutita (matricaria) flower extract, citric acid, glucose, glycine soja (soybean) oil, hypericum perforatum extract, lactic acid, magnesium aluminum silicate, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, sodium benzoate, sodium chloride, sucrose stearate, tilia cordata flower extract, tocopherol, vitis vinifera (grape) seed oil, xanthan gum, phenoxyethanol, glucose oxidase, lactoperoxidase.

Burt’s Bees Baby Bee Fragrance Free Lotion is verkrijgbaar in 170 gram en kost € 11,99.

Burt's Bees Baby Bee Nourishing Calming Lotion

Baby Bee Nourishing Calming Lotion

Of het aan de massage ligt of aan de lotion of beide, mister Z. slaapt als een blok wanneer ik de Calming lotion gebruik. Het ruikt licht naar lavendel en hydrateert ook fijn als de geurvrije lotion die ik hierboven besprak.

Ik vind wel dat de normale lotion beter hydrateert, dit is echt bedoeld als lekkere massagelotion voor je kleintje om te ontspannen. En dat werkt goed. Een aanrader als je iets zoekt wat je kindje helpt te ontspannen voor bedtijd en tegelijk verzorging wilt.

Ingredienten: aqua (water, eau), glycerin, decyl cocoate, cera alba (beeswax, cire d’abeille), helianthus annuus (sunflower) seed oil, butyrospermum parkii (shea) butter, cetyl alcohol, glyceryl stearate citrate, polyglyceryl-3 stearate, cocos nucifera (coconut) oil, olea europaea (olive) fruit oil, phenoxyethanol, sodium stearoyl lactylate, parfum (fragrance), magnesium aluminum silicate, vitis vinifera (grape) seed oil, aloe barbadensis leaf juice, xanthan gum

Burt’s Bees Baby Bee Nourishing Calming Lotion is verkrijgbaar in 170 gram en kost € 11,99.

Burt's Bees Baby Bee Diaper Ointment

Baby Bee Luierzalf

Z. heeft weinig last van luieruitslag of andere troubles achter de luier. Eigenlijk alleen wanneer er weer een tandje doorkomt. En dan is een goede luierzalf een musthave in huis. Een paar keer insmeren en de billetjes zijn weer zacht en vrij van rode bultjes.

De luierzalf zit vol werkzame ingrediënten die huidherstel bevorderen en huidirritatie verzachten. De zalf ziet er uit als normale witte zinkzalf en ruikt zacht naar calendula. Je hebt maar een klein dotje nodig om de geïrriteerde plekken in te smeren en het smeert erg makkelijk uit.

Ik smeer niet preventief maar vindt dat deze zalf daar uitstekend voor is wanneer je kijkt naar de ingrediënten. Deze zalf is volledig gericht op het verzorgen van de huid. En dat wil je als je kindje last heeft van huidirritatie in de luier area. Dan wil je geen loze ingrediënten die geen werkzame kracht hebben. Dit is een aanrader!

Ingredients: prunus amygdalus dulcis (sweet almond oil), CI 77947 (zinc oxide), cera alba (beeswax, cira d’abeille), lavandula hybrida oil, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, anthemis nobilis flower oil, lavandula angustifolia (lavender) oil, calendula officinalis flower oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, glycine soja (soybean) oil, canola oil (huile de colza).

Burt’s Bees Baby Bee Luierzalf is verkrijgbaar in 55 gram en kost € 8,95.

Alle Burt’s Bees Baby Bee producten zijn verkrijgbaar bij Biggreensmile en de Etos.

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.