houvast magazine

Eind december 2013. “Weet je wat ik nog mis? Een leuk magazine over dragen.” Deze woorden van eindredacteur Maja waren het begin van Houvast. Maja is niet alleen schrijver en jongensmama, ook is zij draagconsulent en runt de webshop Doekenkind.com. Zoals zij zichzelf omschrijft, een multimama met een missie om alle baby’s te laten genieten van het dragen.

Houvast is een nieuw magazine over dragen en ouderschap. Er was nog geen tijdschrift die deze combinatie samenbracht, maar nu wel! Ik was er erg nieuwsgierig naar als dragende mama dus vond het erg leuk om kennis te mogen maken met Houvast Magazine. De eerste editie, uitgebracht in augustus, werd mij toegestuurd om voor jullie te reviewen.

houvast magazine

Dragen met bekkenklachten, het kan! Ik heb zelf rug- en bekkenklachten en dragen is een van de fijnste manieren om mijn rug en bekken te ontlasten. Dit artikel gaat er veel uitgebreider op in en vond ik erg interessant om te lezen.

houvast magazine

Nieuw in de wereld van het dragen? Elke dragende papa of mama heeft op dat punt gestaan. Niet alleen krijg je stapsgewijs een knoop uitgelegd door Maja, je krijgt ook de ervaringen van andere dragende ouders te lezen.

houvast magazine

Ook aan de foodies onder ons is gedacht. Heerlijke snacks voor de kids die ook nog eens verantwoord zijn. Daar werd deze foodie natuurlijk erg happy van ;)

houvast magazine

Ouderschap is enorm veelzijdig. Termen als Attachment Parenting en Aware Parenting hoor je steeds vaker. Maar wat betekenen ze in de praktijk? Dit artikel gaat in op de handvaten die deze manieren van ouderschap bieden en de achterliggende gedachten en onderzoeken.

houvast magazine

Dragen geeft je meer vrijheid dan een kinderwagen. Op naar leuke plekken dus! Houvast laat je de leukste plekken zien om met je kindje in een drager te bezoeken. Wat denk je bijvoorbeeld van het Blotevoetenpad de Leiteberg!

Ik heb natuurlijk niet van het hele magazine foto’s gemaakt. Er moet nog wel wat te lezen blijven voor jullie ;) Wat je onder andere nog kan lezen in deze augustus editie:

 • De grote voordelen van het dragen
 • Wie werken er allemaal mee aan Houvast Magazine
 • Dragen in het buitenland
 • Uithuilen of troosten
 • Knutselen met kinderen

In 2014 komen nog twee edities uit, in oktober en in december. De volgende onderwerpen kun je verwachten:

 • Dossier: moederlichamen
 • Wasbare luiers
 • Gebaren met je baby
 • Onderzoek over de materialen en hun eigenschappen voor draagdoeken
 • Giveaway: Oscha draagdoek!
 • Dossier: Hechting

Het magazine telt zo’n 80 pagina’s en voelt erg luxe aan door het glanzende stevige papier. Prettig vast te houden en fijn om te lezen.

Bestel Houvast Magazine

Houvast Magazine komt 6 keer per jaar uit in Nederland en Belgie en kost €4,75.

Losse nummers of een abonnement kunnen besteld worden via de Facebookwebshop.

Er wordt nog hard gewerkt aan de eigen website, via de Houvast Facebookpagina blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes en wanneer Houvastmagazine.com gelanceerd wordt.

Winactie: 2 Houvast Magazines Oktobereditie

Waymadi.nl geeft in samenwerking met Houvast 2 tijdschriften van de oktobereditie weg! 

Volg onderstaande stappen om kans te maken op dit leuke tijdschrift.

 1. (optioneel) Like Houvast op Facebook.
 2. Meld je hieronder aan voor het Waymadi e-mailabonnement. Je krijgt dan een korte email wanneer er een nieuw artikel op waymadi.nl online staat. Vergeet niet te bevestigen via de eerste e-mail die je krijgt.

[mc4wp_form]

 De 2 winnaars worden random gekozen uit de Waymadi Abonnees.

De winactie loopt tot en met 5 oktober 2014 23.59 uur. De winnaars worden op 6 oktober 2014 per e-mail op de hoogte gebracht en gevraagd hun adresgegevens door te mailen voor 8 oktober 2014.

*Winactie is gesloten. De 2 winnaars hebben inmiddels een e-mail ontvangen.*

Lijkt Houvast Magazine je leuk om te lezen?

Love Madelon

Fahad