inpakken ziekenhuisbevalling-2

De laatste twee jaren was het echt babyboom in mijn omgeving. Er was altijd iemand die net was bevallen of iemand die zwanger was, inclusief ik zelf. Did I mention twice?! :P

Een zwangerschap mogen mee maken is een mooie ervaring, maar kan ook erg stressvol zijn. Sommige zwangerschappen zijn nou eenmaal niet leuk omdat er te veel dingen aan de hand zijn. Het kan ook gebeuren dat je eerder dan verwacht moet bevallen. Niemand weet wanneer je precies gaat bevallen tenzij je een geplande keizersnee hebt ;) Ik vond het maken van lijstjes tijdens de zwangerschap daarom erg handig en Madelon ook.

inpakken ziekenhuisbevalling-2

Er wordt aangeraden je koffer alvast in te pakken wanneer je 34 weken zwanger bent. Bij mister E. moest ik in week 36 ingeleid worden en ik had niets klaarstaan! Uitstellen is mijn tweede naam ;) Gelukkig had ik wel informatie verzameld over wat ik moest inpakken. Toch kwam ik er in het ziekenhuis achter dat ik wat kleine dingetjes was vergeten. Door ervaring leert men zullen we maar zeggen.

Nu ik zelf mama ben vragen de aanstaande mama’s in mijn omgeving vaak wat ze nou allemaal moeten inpakken voor een ziekenhuisbevalling. Dus bij deze een ‘checklist ziekenhuisbevalling’ voor de aanstaande mama’s. Er is rekening gehouden met meer dan 1 dag verblijf in een Nederlands ziekenhuis.

inpakken ziekenhuisbevalling-2

Je kan het bestand als PDF downloaden: Checklist ziekenhuisbevalling

Preview checklist ziekenhuisbevalling

Hier alvast een preview. Het is een basislijst die wij hebben samengesteld en die je als uitgangspunt kan gebruiken.

Relax and let nature take it’s course, you can do this mama!

Vind je het leuk om meer lijstjes te zien die wij samengesteld hebben als voorbereiding op de komst van de kindjes?

Xoxo tracy british quest