Baby uitzet

De meeste vrouwen hebben al sinds jongs af aan een kinderwens en kijken uit naar baby shopping. We kennen genoeg vrouwen die helemaal los gaan en alles kopen wat ze zien, maar wat is nou echt nodig voor de baby uitzet? Veel bedrijven spelen natuurlijk in op ons vrouwen wanneer wij vol hormonen denken van alles nodig te hebben voor onze kleine schatjes.

Overzicht

Ik vond het moeilijk om een overzicht te krijgen van wat nou écht nodig was en wat klaar moest staan. Jullie reageerden erg enthousiast op het vorige artikel waar wij onze checklist deelden wat je moet inpakken voor een ziekenhuisbevalling. Hierbij deel ik met jullie ook mijn basis baby uitzet en to do checklist.

Checklist Baby Prepping

Je kan het volledige bestand ‘Checklist baby uitzet’ als PDF downloaden. Het bestaat uit volgende onderdelen:

 • Kleding
 • Slaapkamer
 • Verzorging
 • Voeden
 • Buiten de deur
 • Voorbereidingen
 • Overzicht babymaten

Alles wat je als basisuitzet nodig hebt en ook echt kan gebruiken staat hierop. Bijhorende artikelen die worden genoemd in de PDF:

Scoren die aanbiedingen!

Van mama tot mama, zit als een havik op alle aanbiedingen! Kijk en vergelijk altijd online met de stenen winkelprijzen. Je zal je echt verbazen hoeveel je kan besparen. Vergeet ook niet te kijken naar online shops binnen Europa. Ik woon natuurlijk in de UK en Madelon en ik babbelen vaak over de verschillen in prijzen tussen Nederland en Engeland. Madelon besteld ook veel spulletjes voor mister Z. in Engeland omdat ze gewoon veel goedkoper zijn.

Madelon en ik hebben beide alles voor de babyuitzet met (dikke) kortingen kunnen scoren. Waarom meer betalen wanneer het niet nodig is ;)

Happy baby shopping!

Xoxo tracy british quest

15 Comments
 1. ❤ voor die Aiden en Anais Swaddles. Hier bij mijn zoontje waren ze grote favoriet en nu ga ik mij eens de bamboo versie aanschaffen.

 2. ik had niet genoeg aan 2 rompertjes… ik had er een stuk of 10… overdag korte mouwen en in de nacht lange mouwen… en rompertjes met druk knoopjes zijn makkelijker dan die je over het hoofdje moet doen.. en boxpakjes zijn ideaal… vooral voor in de nacht

  1. De maten 50-56 zijn voor pas geboren baby (2,5 kg – 4,5kg) en daar groeien ze er zo uit. De maten 62-68 gaan iets langer mee.
   Het is een basic lijst en natuurlijk kun je meer halen maar 10 rompertjes van maat 50-56 is too much voor mij. Ik heb misses A gewoon maat 62 gedragen en opgevouwen indien nodig.

   Natuurlijk heb je er meer aan als je baby dysmatuur is zoals bij meneer E en Z.

   Ofcourse mix and match ook, lange mouwen met broekje erbij of zonder broek etc ;-)

 3. Voor mij zijn de hydrofiele doekjes onmisbaar! Ik heb ze in alle kleuren en maten en ze zyn superfunctioneel! En verder ook de inbakerlakens. Geweldige uitvinding! Maddie, wnr komt onze tweede? Ik mis die inieminie-tijd!

  1. Voor meneer E waren de hydrofiele luiers ook een must, hij spuugde veel.
   Een speciale inbakerlaken had ik maar na twee weken was dat niet meer te gebruiken. Hij kwam eruit hihihi

  1. Hi Haia,

   Ik ben een huge online shopper hangt af wat je zoekt, maar met Amazon en e-bay kom je al een heel eind. Alibaba wordt ook steeds meer populair.
   Mijn fav shop ASDA verzend ook een aantal spullen naar Nederland. ( huge aanrader)

 4. Ik had hier toch echt meer rompertjes en broekjes. Ik moest ze soms wel 3 keer op een dag verkleden door de poepbroeken. Zo zie je maar dat het voor elk kind en elke Mama verschillend is. Gelukkig kun je heel snel wat bijhalen.

  1. Dat klopt Petra bij elk kind is het anders, het is ook maar een basis lijst om te voorkomen dat mama’s te veel kopen. Je kunt zelf extra halen het is dus echt een basis.
   Bij mij was het zo dat ik toch lang kon met de kleding omdat meneer aan de kleine kant was.

Leave a Reply

Your email address will not be published.