Kipkep Wooler Warmtekussen

Het begon met een rommelend buikje. En toen een flinke buikgriep. Bijna 40 graden koorts. Buikpijn, krampjes. Naast de mamamelk en veel dragen was er niets wat de kleine meneer bliefde.

Bij een pijnlijke buik greep ik vroeger vaak naar een kussen vol kersenpitten om op te warmen en op mijn buik te leggen. Een tijdje geleden kreeg ik de Kipkep Woller Warmtekussen toegestuurd. Een warmtekussen speciaal voor baby’s, peuter of kleuters met buikpijn en/of darmkrampjes.

Kipkep

Kipkep is een hip babyverzorgingsmerk wat al haar producten zelf ontwerpt, ontwikkeld en produceert. Het merk staat voor gebruiksgemak en mooie looks. Achter het merk zitten jonge ouders die voor jonge ouders de producten ontwerpen. Functionele producten van hoge kwaliteit is wat je van Kipkep kan verwachten.

Kipkep Wooler Warmtekussen

Dit warmtekussen is zo ontworpen dat het goed blijft liggen op een klein buikje. De speciale vorm zorgt ervoor dat de warmte goed wordt verdeeld. Het Kipkep Woller Warmtekussen wordt geleverd met een wasbare hoes. Het warmtekussen zelf mag niet gewassen worden.

Kipkep Wooler Warmtekussen

Het is gevuld met vlaszaad wat warmte of kou goed vasthoudt. Door het warmtekussen even in de koelkast of vriezer te leggen (zonder hoes) kun je het ook gebruiken als koudecompres bijvoorbeeld bij een kneuzing.

Gebruik

Opwarmen wordt in de gebruiksaanwijzing van Kipkep aangeraden om (zonder hoes) in de magnetron te doen. Na het opwarmen moet je hem altijd met hoes gebruiken.

Het Kipkep Woller Warmtekussen is veelzijdig en op meerdere manieren te gebruiken:

  • gebruik op de buik voor het verminderen van darmkrampjes en buikpijn
  • als warmtebron om het bedje voor te verwarmen of een handdoek voor na het badje warm te houden
  • bij borstvoeding te gebruiken op de borsten om de toeschietreflex te bevorderen of pijn bij bijvoorbeeld stuwing te verlichten

Kipkep Wooler Warmtekussen

Toen Z. buikgriep had vond hij de warmte op zijn buikje erg fijn. We hebben de andere mogelijkheden ook uitgetest. Wat ik het handigste vind is het formaat. Ik had deze graag als vervanger van een kruik willen gebruiken toen Z. net geboren was.

Natuurlijk is het warmtekussen ook als volwassene te gebruiken. Wanneer ik last heb van een stijve nek is dit ook een uitkomst. Waar je wel goed op moet letten is dat het kussen niet oververhit raakt bij het opwarmen. Ook heb ik het al getest om de toeschietreflex op te wekken, dat werkt enorm goed. Wat had ik dit warmtekussen in de eerste weken goed kunnen gebruiken bij het op gang brengen van de borstvoeding.

Kleuren en prijs

Het Kipkep Woller Warmtekussen op de foto’s is de kleur Stone Grey. De overige kleuren die verkrijgbaar zijn: Limited Edition Dreamy Sand, Sleepy Blue en Pink Revolution.

Woller_NewPackaging_0985

Het Kipkep Woller Warmtekussen inclusief hoes kost € 19,95 en is verkrijgbaar bij Kipkep.nl.

Lijkt jullie dit een fijn warmtekussen?

Love Madelon