_MG_3931-bewerkt

De afgelopen weken hebben we veel plezier gehad in het testen van de Minimonkey Minichair. Met de Minichair hoef je je geen zorgen te maken of er een kinderstoel aanwezig wanneer je ergens bent. Die maak je namelijk zelf in een handomdraai.

_MG_3945-bewerkt

Minimonkey

Minimonkey is een Nederlands merk wat sinds 2007 bestaat. Margot Visser is de ‘Willy Wortel’ achter de Minimonkey producten die inmiddels wereldwijd verkocht worden.

De producten van Minimonkey worden ontwikkeld met de intentie het leven van ouder en kind makkelijker te maken.

Minimonkey Minichair

De Minichair is een gepatenteerd ‘tuigje’ dat geschikt is voor kindjes vanaf 6 maanden (die al kunnen zitten) tot ongeveer 36 maanden oud. Je kan van elke stoel een kinderstoel maken zolang de rugleuning ruimte aan de zijkant vrij heeft voor de banden. De Minichair kan je ook gebruiken op een kinderstoel zonder tuigje zodat je kindje veilig vastzit.

Omdat de Minichair zo licht en handzaam is neem je het makkelijk overal mee naartoe. De Minichair zit bij ons standaard in de babytas en is al meerdere keren van pas gekomen tijdens dagjes weg en op bezoek bij mensen die geen kinderstoel hebben. Het lijkt me ook echt ideaal voor tijdens vakanties.

Gebruik Minichair

Je legt het ‘tuigje’ over een stoel, zet je kindje er in en klikt de sluiting dicht. Je trekt de banden aan tot het kindje stabiel zit en klaar. De horizontale banden houden je kindje ‘vast’. De verticale band zorgt voor stabiliteit en gaat door de benen van baby over de leuning naar de gesp. Deze band trek je aan zodat je kindje stabiel rechtop blijft zitten en niet onderuit kan zakken.

Schermafbeelding 2014-11-28 om 11.54.07

Bron foto: Minimonkey.nl

Er is niet alleen goed nagedacht over de functionaliteit, maar ook over de praktische kanten. De Minichair kan gewassen worden en het zitje is van 100% katoen. Kinderen maken nou eenmaal vlekken, dan is het handig als je ze er uit kan wassen ;)

Opgevouwen neemt de Minichair niet meer dan de ruimte van een luier in in je tas.

_MG_3928-bewerkt-2

Veiligheid

Toen ik met Tracy over de Minichair sprak was haar eerste vraag of ik ook wilde kijken naar de stevigheid. Zowel mister E. van Tracy en mijn mister Z. zijn enorme wiebelkonten aan tafel. Voor de beeldvorming, mister Z. is een jaar oud en weegt zo’n 8 kg en is erg sterk voor zijn leeftijd. Zou de Minichair daartegen bestand zijn?

De foto hierboven zegt denk ik genoeg. Na de maaltijd besloot Mister Z. eens op ontdekkingstocht te gaan maar werd keurig tegengehouden door de horizontale banden die ik ter hoogte van zijn middel had vastgemaakt. Hij kon niet zover voorover leunen dat hij uit de Minichair kon kukelen.

De rode veiligheidslus zorgt ervoor dat wanneer de gesp open zou schieten de banden toch bij elkaar blijven. De sluiting is erg stevig en schiet echt niet zomaar open, maar ik heb zelf getest of het goed werkt door de sluiting niet goed dicht te klikken. De gesp schoot toen los en werd keurig bijeen gehouden door de veiligheidslus. Top!

Bij het gebruik van de Minichair zijn er nog een paar punten waar je op moet letten:

  • De Minichair is geschikt voor kinderen van ongeveer 6 tot 36 maanden, het kindje moet wel al zelf rechtop kunnen blijven zitten.
  • Het maximumgewicht voor het kindje in de Minichair is 20 kg.
  • Oefen voor de veiligheid eerst met een pop voor je je eigen kindje in de Minichair zet.
  • Laat de lange zwarte band niet op de grond bungelen maar rol deze netjes op.
  • Bewaar de instructies die je bij de Minichair krijgt.
  • Gebruik altijd een stevige, stabiele stoel.
  • Heeft de rugleuning van de stoel meerdere openingen dan is het verstandig om de verticale band door de gaten te ‘rijgen’.
  • Laat je kindje nooit zonder toezicht achter in de Minichair en let op dat je kindje zich niet af kan drukken met de beentjes tegen de tafel! (standaard bij elke kinderstoel eigenlijk…)

Minimonkey Minichair kopen

De Minimonkey Minichair is verkrijgbaar in de kleuren Olifantgrijs, Oranje, Paars en Turqoise die wij opgestuurd kregen.

Een Minimonkey Minichair kost €24,95 en kun je aanschaffen via de online shop van Minimonkey.com of via deze verkooppunten.

Lijkt de Minimonkey Minichair jullie handig?

 De foto’s in dit artikel zijn gemaakt door fotograaf Marisol Risakotta. All rights reserved.
Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.