z tanden-2

Tanden krijgen is echt drama bij mister Z. Hij heeft er veel last van. Het gekwijl en geknaag op alles wat binnen handbereik ligt begon hier met een maand of drie. Inmiddels heeft mister Z 8 tandjes en zijn er meerdere kiezen onderweg die nu flink spoken. Inclusief het vele gebijt en geknaag, gekwijl, zure poepluiers en luieruitslag. Het zal je vast bekend in de oren klinken wanneer je al mama bent ;)

Ik denk dat het maar goed is dat we als volwassen niet meer weten hoe de eerste tanden doorkwamen.

Anyway, ik was dus bezig met een artikel over de borstvoedingsketting! Ik heb er op de social media al veel vragen over gekregen en die wil ik natuurlijk graag beantwoorden.

Een aantal maanden geleden heb ik zelf een borstvoedingsketting gehaakt. Die beviel zo goed dat ik op zoek ben gegaan naar meer borstvoedingskettingen. Een aantal weken terug kreeg ik van een andere lieve mama een prachtige borstvoedingsketting toegestuurd om te testen. Ik vind deze zo mooi en handig dat ik die alleen nog maar gebruik haha.

Waarom een borstvoedingsketting

Eigenlijk heel simpel. Wanneer je borstvoeding geeft zal het je vast bekend in de oren klinken dat je kindje op een gegeven moment ontdekt dat borsten ook erg knijpbaar zijn, fijn om in te pulken of lekker om met je nagels op te krassen. Vergeet ook het lekker meppen niet en boobies zijn ook uitstekend te gebruiken als boksbal.

Mama no likey. Dus, afleiden die kleine handjes! In het begin is soms een vinger in het handje voldoende, maar mister Z liet zich na een tijdje niet meer afleiden met alleen een vinger of een speeltje. Ik las toen over borstvoedingskettingen en besloot er zelf een te haken. Onbehandelde houten kralen (die een gehaakt jasje krijgen en) waarmee je een ketting vormt. De borstvoedingskettingen die ik hier in een aantal shops vond waren niet echt mijn smaak. Te simpel, of de verkeerde kleuren.

Mijn normale sieraden en kettingen draag ik niet meer sinds ik mama ben. Mister Z trekt ze kapot of gaat erop bijten en sabbelen wat niet veilig is gezien de materialen. Borstvoedingskettingen zijn gemaakt van babyveilige materialen zoals katoenen draad of stof, onbehandelde houten kralen of chewing beads. Ze zijn niet bedoeld als speeltje om baby alleen mee te laten spelen, het blijft wel een ketting.

Sinds ik mijn borstvoedingskettingen heb verloopt het drinken aan de borst veel rustiger. En heb ik een stuk minder krassen door scherpe nageltjes ;) Mister Z speelt veel met de kettingen en valt vaak in slaap terwijl hij de ketting vasthoudt wanneer we buiten zijn. Het frunniken aan de ketting of er lekker op bijten wanneer hij op mijn schoot zit maakt hem rustig. Kort gezegd zorgen de kettingen ervoor dat hij mijn borsten en mijn kleding met rust laat en zich meer concentreert op het drinken omdat zijn handje(s) gevuld zijn met iets waar hij naar hartelust aan kan frunniken en knijpen zonder dat het op de grond beland.

llb borstvoedingsketting

Er zijn in Nederland en Belgie meerdere online shops die borstvoedingskettingen verkopen al kan je ze natuurlijk zelf maken wanneer je kan haken of overweg kan met stof. Ik kwam uiteindelijk uit bij de shop Little Laughing Buddha van lieve Julianne. Ze stuurde me een van haar prachtige creaties die ik nu een tijd heb getest en waar vrijdag een artikel over online verschijnt. Ik zeg je, ik kan niet meer zonder.

De voordelen van een borstvoedingsketting

  • handig bij een snel afgeleid kindje tijdens borstvoeding
  • handig als bijtspeeltje
  • handig om baby’s af te leiden die van (pijnlijk) spelen met de boobie houden
  • structuur en kleuren stimuleren baby ermee te spelen en te voelen (sensory play)
  • gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, onbehandeld hout en veilig voor baby
  • mooi als sieraad voor mama

Lijkt een borstvoedingsketting jou wat?

Love Madelon