llb borstvoedingsketting

In het laatste artikel van de borstvoedingsserie had ik het al aangekondigd, vandaag een artikel online over een hele gave borstvoedingsketting. Kijken jullie mee naar de creaties van Julianne van Little Laughing Buddha?

Little Laughing Buddha

Julianne is de eigenaresse van de online shop Little Laughing Buddha (LLB)waar zij haar zelfgemaakte borstvoedingskettingen verkoopt. Ik vroeg Julianne een beetje over haarzelf te vertellen:

Ik ben een thuisblijfmama met een passie om te creëren. Ik schilder en naai sinds ik me kan herinneren en heb altijd een unieke smaak gehad. Ik ben degene die je op straat ziet lopen in kleding die ik zelf heb vermaakt, kleurige bloemen in mijn haar en altijd lekker opvallende sieraden erbij.

Sinds de geboorte van mijn zoon heb ik mijn geliefde ballen en kralen opgeborgen omdat ze niet geschikt zijn voor baby’s. Ik wou niet dat mijn prachtige zoon ging kauwen op metalen en plastics of dat er mogelijk een ketting zou breken die mijn nek versierde. Toch miste ik iets wanneer ik mezelf aankleedde en verlangde ik naar mijn sieraden om mijn outfits compleet te maken. Een briljant idee kwam in me op…waarom niet zelf babyvriendelijke sieraden maken?

neutral_20paisley2_400w

Bron foto: Little Laughing Buddha Shop

Er zijn veel bijt- en borstvoedingskettingen op de markt die bedoeld zijn om je baby te vermaken. Net alsof mama een speeltje om haar nek heeft hangen voor baby’s plezier. Ik ben in mijn naaikamer gedoken en in een paar uur was de eerste ketting gemaakt. Mijn zoontje mocht mijn eerste maaksel testen en tot mijn vreugde was hij gelijk gek op de ketting. Ik was er zo enthousiast over dat ik deze prachtige sieraden met alle mama’s en baby’s wilde delen en zo heb ik Little Laughing Buddha shop in het leven geroepen.

Schermafbeelding 2015-01-02 om 11.28.46

Het is allemaal begonnen bij mijn zoon. Hij is mijn inspiratie. De LLB naam koos ik omdat mijn zoontje op een kleine lachende buddha lijkt wanneer hij lacht. Wat ik zelf het fijnste vind aan deze sieraden lijn is dat ze niet alleen maar bijt- en borstvoedingskettingen zijn maar ook echt sieraden. De meeste van dit soort kettingen worden maar een korte periode gedragen en belanden daarna in een la.

De LBB sieraden zijn uniek en stijlvol zodat elke mama sieraden kan dragen terwijl ook baby ervan leert en zich ermee kan vermaken. Het is een collectie. Een collectie vol herinneringen. Omdat het ook echte sieraden zijn hoef je ze niet weg te stoppen wanneer je kindje ze ontgroeit is. Het blijven mooie sieraden vol mooie herinneringen.

Review

Julianne stuurde me deze prachtige ketting op om te reviewen voor jullie. Deze ketting is gemaakt van verschillende soorten stof waarin houten onbehandelde kralen zijn vastgenaaid en geknoopt. Door de verschillende structuren en kleuren is de hele ketting net een uitnodiging voor Mister Z: ‘Speel met me!’. Dit maakt dat de ketting ook gedefinieerd kan worden onder ‘sensory play’ wat de ontwikkeling stimuleert.

llb borstvoedingsketting-2

Ik gebruik hem tijdens het geven van de borst, wanneer ik hem in de draagdoek knoop, in de auto als afleidingsspeeltje (ik zit er naast) en wanneer ik hem niet draag ligt hij in de speelgoedmand van Mister Z en sjouwt hij er zelf de kamer mee door. Het is gewoon het perfecte formaat om vast te houden voor kleine kinderhandjes.

Niet alleen voor Mister Z is deze ketting een groot succes, ik krijg veel leuke reacties wanneer ik hem draag. Ik hou van statement kettingen en van kleur, deze ketting past perfect bij mij. Veel mensen denken dat het een gewoon sieraad is maar wanneer ik uitleg dat het een (borst)voedingsketting is zijn ze vaak verrast en willen ze er meer over weten. Zelfs papa gebruikt hem stiekem wel eens wanneer hij Mister Z op de arm heeft en er handjes afgeleid moeten worden ;)

Kwaliteit

De kwaliteit is echt super. Het ontwerp is sterk, zonder zichtbare naden of afwerking waar kleine vingertjes gegarandeerd aan gaan pulken en pielen om het los te krijgen. Mocht in het gekste geval de ketting kapot gaan dan is het zo ontworpen dat er maar 1 kraal per keer los kan komen dus heb je niet de vloer vol liggen. Ik check de ketting altijd voor gebruik en na hem zo’n 2 maanden te hebben gebruikt nu kan ik zeggen dat hij er nog exact hetzelfde uitziet als de dag dat ik hem kreeg.

Natuurlijk is een ketting als deze niet alleen te gebruiken wanneer je borstvoeding geeft. Elke mama, tante of oma kan deze geweldige kettingen gebruiken en dragen!

De ketting is wasbaar, een handwasje of wolwasje werkt prima. De gebruikte materialen zijn allemaal babyproof en veilig om op te sabbelen. De houten kralen en stof zijn zacht voor het tandvlees en perfect om op te bijten voor verlichting wanneer doorkomende tandjes voor een drukkend gevoel zorgen.

Daarnaast vind ik het leuk dat deze ketting prima draagbaar is wanneer Mister Z hem ontgroeid. Hij ligt ook gewoon bij mijn andere sieraden opgeborgen.

Ik denk dat mijn enthousiasme wel duidelijk is ;) Mocht je nou zelf ook zo’n prachtige ketting willen hebben kijk dan vooral eens in de LLB Shop.

Julianne maakt de kettingen ook op verzoek. Wanneer je een eigen ontwerp in je hoofd hebt kun je haar ook altijd benaderen.

De prijzen van de LLB kettingen liggen tussen de 15 en 25 dollar wat erg redelijk is gezien de uitmuntende kwaliteit en het feit dat ze handgemaakt zijn en uniek. Van elk ontwerp zijn maar een paar gemaakt. Julianne verzend wereldwijd en bestellingen kunnen worden betaald via Paypal.

Ik ben zelf meer dan tevreden over mijn bijt- en borstvoedingsketting van Little Laughing Buddha en zou ze aan elke mama aanraden.

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.