little frog marine topaz kopie

Mijn eerste doek. De Little Frog Marine Topaz. Bijna een jaar heb ik hem met veel liefde gebruikt voor ik hem verkocht aan een andere mama. Ik leerde ermee knopen, leerde ermee rugdragen dankzij een consult met Des van Desdraagt. Maar vooral gaf de doek me vrijheid die ik anders niet gehad zou hebben.

Een paar maanden geleden beloofde ik al te schrijven over deze superfijne beginnersdoek die al heerlijk zacht uit de doos komt. Vandaag vertel ik je alles wat je moet weten als je nieuwsgierig bent naar deze Little Frog. Ben je op zoek naar algemene informatie over het ergonomisch dragen van je kleintje, lees dan dit artikel van mij ook eens.

Little Frog

Het merk Little Frog komt uit Polen en maakt kwalitatief goede maar goedkopere draagdoeken.  Het echtpaar Marzena en Patryk begon na de geboorte van hun eerste dochter met dragen. Dit vonden ze beiden zo fijn dat ze zich meer verdiepten in het babydragen.

Marzana deed een opleiding tot draagconsulent aan de Trageschule in Dresden. Tijdens het delen van haar geleerde kennis kwam ze op het idee dat het fijn zou zijn als ouders een plek hadden waar ze de perfecte doek konden vinden.

Little Frog werd al snel gelanceerd onder Zielona Mama (Green Mum), de naam van de doeken gekozen omdat hun eerste kindje er als een schattig kikkertje uitzag in een draagdoek. Inmiddels heeft Little Frog een uitgebreid assortiment met onder andere geweven katoenen en linnen doeken, ringslings en draagdoektasjes.

little frog marine topaz

Little Frog Marine Topaz

Na de geboorte van Zahed merkte ik dat de ringsling die ik tijdens mijn zwangerschap kocht niet goed ging met mijn rugklachten. Ik ging dus op zoek naar een doek die ik zelf moest knopen. Omdat ik twijfelde of het me zou bevallen wilde ik niet gelijk voor een hele dure doek gaan. De Little Frog doeken werden aangeraden als perfecte beginnersdoeken en de kleuren spraken me ook aan.

Ik las dat draagdoeken ingedragen moeten worden. De Little Frog doeken zouden al aardig zacht uit de doos komen wat het indragen sneller maakt. Ik koos de kleur Marine Topaz en bestelde bij Samanthas een maat 7 (5.20 meter) omdat ik staart over wilde houden. Deze doek is 100% katoen.

Zelf knopen

In het begin was het knopen echt wel even zoeken en proberen proberen proberen. Via Draagpraat op FB en mededraagmama’s kreeg ik advies wanneer ik een foto plaatste en waar ik tegen aanliep. Na een aantal weken knoopte ik de doek blind zonder het zelf door te hebben. Nu zeg ik dus ook dat als je je veters kan knopen je ook een doek kan knopen haha. En ben je een beginnend drager en kom je er echt niet uit neem dan een draagconsult bij een draagconsulent!

Achteraf zou ik zelfs zeggen dat ik tijdens mijn zwangerschap wel een draagconsult had willen hebben. Dat had me veel tijd in het begin gekost met leren knopen.

Het klopte inderdaad dat de Little Frog doeken zacht uit de doos komen. Het knopen ging daardoor makkelijk, maar na een paar uur weken in koud water en een wasbeurt was hij nog zachter. Toen ik hem verkocht was hij boterzacht en supermakkelijk te knopen.

Ik was enorm tevreden over de Little Frog doek. Ik heb er mee leren knopen en daar was hij erg geschikt voor. Hij was zacht, sterk en werd snel boterzacht door mijn vele gebruik. Ook kreeg ik veel complimenten over de kleur.

Prijzen

De prijs is enorm redelijk. De Little Frog doeken kosten rond de €50,- voor de katoenen blends. De linnen blends zitten rond de €75,-. De ringslings beginnen rond de €45,-. En een handig tasje voor de draagdoek gemaakt van doekenstof (waar ik er twee van heb) kost je ongeveer €5,-. Hele redelijke prijzen dus en ook perfect wanneer je niet gelijk €100,- of meer uit wil geven voor een doek of wilt beginnen met dragen en zelf knopen.

Inmiddels ben ik overgestapt naar een andere doek toen Mister Z boven de 8kg kwam. Mister Z. werd zwaarder en ik had (ook door mijn rugklachten) het idee fijner te kunnen dragen met een doek met meer draagkracht. Ik zie de Little Frog 100% katoenen doek dan ook echt als een fijne startersdoek of voor baby’s.

Mijn nieuwe doek, de Natibaby Code Navy is een mix van katoen en linnen wat een zeer draagkrachtige doek geeft waardoor je het gewicht van het gedragen kindje nauwelijks voelt. Over deze doek een andere keer een review.