Auric Arganoil

Ik ga een geheimpje met jullie delen. Ondanks mijn droge eczeemgevoelige huid heb ik een (meestal)
rustige en egale teint en nauwelijks onzuiverheden. Mijn haar glanst en ziet er gezond en vol uit. ‘Hoe doe ik dat toch?’ is de vraag die vaak gesteld wordt. Hydratatie, hydratatie, hydratatie! Een musthave in mijn routine is het gebruik van Arganolie.

Een aantal weken geleden werd ik benaderd door de eigenaar van Auric Argan om hun arganolie eens te testen. Inmiddels zijn we een paar weken verder en heb ik een goed beeld kunnen krijgen van de Auric Arganolie.

Auric Arganoil-3

100% Zuivere Arganolie

Er zijn veel merken die arganolie verkopen met variërende prijzen. Het productieproces van deze olie die ook bekend staat als het vloeibare goud van Marokko is zeer intensief. Dit maakt dat het ‘loont’ om consumenten te laten denken dat zij te maken hebben met zuivere arganolie. Veel cosmetische arganolie wordt ook flink gefilterd waardoor de geur en kleur nauwelijks meer te herleiden zijn naar de olie die vers uit de argannoten wordt geperst. Als consument is het dan nauwelijks te achterhalen of je echt je centjes goed hebt besteed.

Auric Arganoil-2

Zelf geef ik de voorkeur aan producten waaraan ik wel kan herkennen wat het precies is. Echte arganolie kan je niet alleen herkennen aan de notige en licht gebrande geur, maar ook aan de kleur en de manier waarop het door je huid wordt opgenomen. Arganolie (Arginia Spinosa) behoort tot de ‘droge oliën’ en wordt zeer snel opgenomen door de huid zonder een vettige waas achter te laten. Een tot twee druppels zijn meer dan genoeg om je gezicht in te smeren.

Arganolie bevat een hoog percentage tocoferolen (vitamine E) wat de huidvernieuwing stimuleert en squaleen. Squaleen wordt wel eens benoemd als anti-oxidant en is cosmetisch gezien perfect als emoliënt, het heeft namelijk een terugvettende werking. De term emoliënt wordt gebruikt voor stoffen die een beschermlaagje op de huid vormen zodat water minder makkelijk kan verdampen. Precies waarom Arganolie perfect is voor mijn zeer vochtarme huid. Daarnaast is Arganolie rijk aan goede vetzuren, fenolen en caroteen. Je snapt vast waarom Arganolie de bijnaam ‘Vloeibaar goud van Marokko’ heeft ;)

Auric Arganoil-2-2

Auric Arganoil

Maar ja, welk merk kun je dan vertrouwen? Mijn advies zou zijn om te kiezen voor een merk dat zowel het productieproces als de import zelf in de hand heeft en controleert. Ik vroeg de eigenaar van Auric Arganoil hoe hij garandeert dat de arganolie zuiver is. Hij legde mij uit dat hij zelf in Marokko contact heeft gelegd met de Arganboeren en de vrouwen die de noten verwerken en daar rechtstreeks koopt en zelf de vaten met olie naar Nederland importeert. Beter kun je het niet krijgen.

Auric Arganoil-4

Ik was dan ook zeer benieuwd naar de arganolie. Van het flesje arganolie van een ander merk dat ik de afgelopen maanden heb gebruikt vermoed ik dat deze is verdund met amandelolie.

Ik vertelde 11 maart al op Instagram dat het kleurverschil mij zo verbaasde. Amandelolie geeft mij een apart soort jeuk aan mijn handen omdat ik amandelen niet goed verdraag (allergische reactie). Wanneer de arganolie zuiver is gebeurd dat niet.

Auric Arganoil-5

Ik gebruik de arganolie nu een aantal weken en kan echt verschil merken. Deze voed mijn huid en haar, trekt zeer snel in en geeft me hele zachte huid en geweldig glanzend haar. En, geen jeuk! Deze olie geeft me geen twijfels of hij zuiver is of niet. Helemaal top!

Hoe gebruik ik Arganolie?

Arganolie gebruik ik als serum. Elke avond masseer ik met schone handen voor het slapen gaan een paar druppels arganolie in op mijn gereinigde gezicht en hals. Door het spraypompje is de olie heel makkelijk te doseren. De volgende ochtend word ik wakker met een babyhuidje.

Voor gebruik in het haar verdeel ik een paar pompjes in mijn haar en slaap er een nachtje mee. De volgende ochtend was ik het uit. Wanneer ik mijn haar droog vind gebruik ik Auric Arganolie ook als haarserum. Een paar drupjes zijn vaak genoeg om mijn eigenwijze haar weer te temmen.

Daarnaast is Arganolie perfect voor de verzorging van de huid van de kleine dreumes. Sinds hij een kleine baby is smeer ik hem regelmatig helemaal in met Arganolie om zijn huid en haar te verzorgen.

Auric Arganoil-2

Afgelopen week plaatste ik een selfie op Instagram en kreeg veel complimenten over mijn glow. Jullie kennen mijn liefde voor make-up, maar de basis voor make-up is een gezonde gehydrateerde huid. Dus highfive voor Auric Arganoil, ik ben blij met mijn glow ;)

Prijzen en verkrijgbaarheid

Op de foto’s in dit artikel zie je een flesje van 60ml. Via www.AuricArganoil.nl kun je cosmetische arganolie kopen in flesjes van 60 ml voor € 14,95 en 100 ml voor € 17,95. Zeer redelijke prijzen voor deze kwaliteit!

Via Facebook en Instagram kun je ook heel makkelijk bestellen via DM. Via de website bestellen kan voorlopig alleen middels overboeking.

Sinds kort hebben ze ook culinaire arganolie in het assortiment waar ik ook nieuwsgierig naar ben als foodie ;)

Kende je Auric Arganoil al?

Love Madelon