kinderspeelmatten

 Kinderspeelmatten

Op praktisch elke foto die ik neem zal je de speelmatten zien liggen in mijn woonkamer. Vanaf het moment dat Mister Z begon te kruipen, zich op te trekken en te lopen vonden wij het niet prettig hem steeds op harde laminaat te zien knallen. Voorzichtig zijn daar heb je natuurlijk helemaal geen tijd voor wanneer je nog geen 1 bent. Ik ging op zoek naar fijne speelmatten waarmee wij het belangrijkste deel van de woonkamer konden afzetten als playground voor de kleine meneer.

Multimattenshop.nl

Uiteindelijk kwam ik uit bij de kinderspeelmatten van Multimattenshop.nl. Ik zocht grote matten van EVA foam en die heeft deze webshop. De meeste foam matten die je als een puzzel kan leggen zijn alleen te krijgen in kleine formaten en die zijn gewoon niet praktisch.

Binnen Nederland heb ik geen andere webshop kunnen vinden die dit grote formaat kon leveren tegen een redelijke prijs. Dit type kinderspeelmatten worden ook gebruikt in kinderdagverblijven.

Ze zijn voorzien van het CE keurmerk wat garandeert dat er geen toxische stoffen in zijn verwerkt. Daarnaast zijn de matten voorzien van een anti slip patroon op de bovenkant wat niet pijnlijk is of schaafwondjes geeft wanneer je er overheen glijd of valt.

kinderspeelmatten-3

Formaat kinderspeelmatten

De speelmatten zijn van het formaat 62 x 62 x 1,2 cm. In een verpakking krijg je 4 stuks met elk een andere kleur: Rood, blauw, groen en geel. Met deze 4 matten samen heb je een oppervlakte van 1,52 m2. Wij kochten 3 pakketten en hebben hier dus een grote speelmat liggen van 3 bij 4 speelmattentegels.

De matten worden geleverd inclusief randjes waarmee je je matten een rechte rand kan geven. Je maakt de matten aan elkaar vast net als puzzelstukken. Wanneer je de buitenste rand glad af wil werken kan dat dus. Wij hebben die rand er later afgehaald toen de dreumes doorhad dat hij die los kon trekken en lekker op kon bijten ;)

Schoonmaken

Waar kinderen spelen wordt natuurlijk rotzooi gemaakt en valt er regelmatig eten en drinken op de vloer. De speelmatten zijn heel makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Vaak heb ik niet eens schoonmaakmiddel nodig. We dweilen de matten ook gewoon wanneer de rest van het huis ook wordt gedweild. Dit was de eerst eis van papa dat de speelmat voor de kleine goed schoon te houden moest zijn in verband met de hygiëne. Een gewoon ‘speeltapijt’ viel dus al gelijk af.

kinderspeelmatten-2

Prijs en kwaliteit

Elk pak van 4 speelmatten kost € 14,95 plus verzendkosten. Goedkoper ga je ze niet vinden in Nederland.

Wij zijn erg tevreden over de kwaliteit. Wel een puntje om op te letten zijn huisdieren. De maten zijn van forma en beschadigen door nagels van huisdieren. Onze kat krabt niet aan de matten gelukkig maar je ziet wel duidelijk dat hij over de matten heenloopt omdat zijn nagels die perforeren. Wij storen ons hier niet aan.

We gebruiken de matten niet alleen voor de veiligheid van de inmiddels nog steeds niet voorzichtige dreumes, ze zijn ook heel handig om geluidsoverlast te beperken. Wij wonen in een flat en de onderburen zijn hier ook blij mee ;)

Inmiddels liggen deze matten er bijna een jaar en zijn we er nog steeds erg tevreden. Ben je op zoek naar speelmatten voor je kids dan mag je deze zeker niet missen!

Love Madelon