zeazoo kids shoes-7

De ‘Close to Barefoot Walking’ ervaring

Kleine voetjes moeten nog groot en sterk worden. Op blote voeten lopen wordt aangeraden zodat de voetspieren sterk worden en de botmassa zich goed ontwikkelt. Thuis laten wij Mister Z op blote voeten of zachte leren slofjes lopen. Voor buiten geven we de voorkeur aan schoenen die een soepele dunne zool hebben. Zo zijn de voetjes beschermd maar houdt hij het ‘gevoel’ met de grond.

In de meeste schoenwinkels gaan de schoentjes met zachte zolen helaas maar tot maat 20 of bij uitzondering tot de maten 21 of 22. Vorig jaar deed ik al een oproep dat ik op zoek was naar fijne schoentjes. En daar kwam reactie op. Inmiddels hebben wij ons vaste merk voor mister Z gevonden: ZEAZOOkids!

zeazoo kids shoes-5

Toen ik benaderd werd of ik de ZEAZOOkids schoentjes wilde testen was ik erg benieuwd. Zouden ze voldoen aan de wensen die wij hadden voor kinderschoentjes? Ik deed een bestelling en wachtte ongeduldig af tot de schoentjes arriveerden. Voor de scherpe lezers onder ons, je hebt de schoentjes inderdaad al voorbij zien komen in de Zara Shoplog.

De bruine zomer ‘Soft sole slippers’ op de foto’s hierboven zijn maat 21 en kosten €21,50.

Familiebedrijf ZEAZOOkids

Laat ik eerst wat meer vertellen over ZEAZOOkids zelf. In dit Bulgaarse familiebedrijf wordt elke schoen met oog voor detail handgemaakt. Opa Jordan heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen, modelleren en produceren van schoenen.

Alleen de beste (natuurlijke) materialen worden gebruikt. Alle producten zijn vrij van stijve of harde onderdelen en zo ontworpen dat de gebruikerservaring zo dicht mogelijk in de buurt komt van lopen op blote voeten. Het idee achter de schoenontwerpen is het vervaardigen van stijlvolle kwaliteitsschoenen die licht zijn en zich vormen naar de voet.

De collectie is erg uitgebreid voor zowel jongens als meisjes en je kan zelfs je eigen schoentjes ontwerpen, een naam erop laten zetten of andere details toe laten voegen. Het assortiment biedt leren schoenen voor kinderen tot en met 14 jaar en ook een damescollectie.

Alle gebruikte materialen zijn afkomstig uit de Europese Unie en voldoen aan de in de EU gestelde normen. Het bedrijf spaart geen tijd of geld op onderzoek en kiest altijd voor de beste materialen. Kwaliteit staat voorop!

zeazoo kids shoes

Onze ervaring met ZEAZOOkids

Zowel hubby als ik zijn erg te spreken over de kwaliteit van de schoentjes. We hechten veel waarde aan de juiste schoenen. De voetjes van Z zijn nog in de groei, het kiezen van juist schoeisel is ook voor zijn latere gezondheid van groot belang. Wanneer je niet de juiste schoenen draagt werkt dat door op de balans van de rest van je lichaam. Onze eisen aan kinderschoenen? Goede kinderschoenen vormen zich naar de voet van het kind, zijn van ademend natuurlijk materiaal, bevatten geen harde of knellende onderdelen en moeten een soepele zool hebben.

De rood met gele instappers zijn ZEAZOOkids ‘Manga Shoes’ en kosten €42,50. Op de foto zie je maat 21-22 die voor mister Z zijn aangepast aan zijn voetmaten.

zeazoo kids shoes-2

Door de Vibram soepele dunne zolen die ZEAZOOkids gebruikt zie ik goed dat Z zijn voetjes afwikkelt tijdens het lopen. Wanneer hij schoenen draagt met dikkere zool zien we hem eerder stampen tijdens het lopen of sloffen. Dat type zool is te dik en te hard voor een goede voetafwikkeling.

Mister Z is nog maar 1,5 jaar maar geeft al heel duidelijk aan dat hij het liefst de ZEAZOOkids schoentjes draagt. De kleine meneer vindt ze lekker zitten!

De blauwe sandalen van ZEAZOOkids zijn maat 21 en kosten €35,50. Ze zijn aangepast aan de voetmaten van Mister Z.

De Manga Shoes worden geleverd met een tweezijdige inlegzool. Een kant van wol, de andere kant van leer. Wol isoleert en kan 1/3 van zijn gewicht aan vocht opnemen. Zo blijven kindervoetjes droog wanneer ze transpireren.

Een van de grootste pluspunten aan dit merk is het op maat laten maken van de schoentjes. Mister Z heeft brede voetjes maar ze zijn vrij plat. De meeste schoenen zitten hem meestal net niet goed. De schoentjes van ZEAZOOkids zijn een ‘perfect fit’ en dat merken we heel duidelijk aan zijn vlotte en stabiele lopen.

Schermafbeelding 2015-05-26 om 21.36.59

Ze zijn tot in de details keurig afgewerkt en ik heb werkelijk geen hard stukje in de schoenen kunnen ontdekken. Ook het ontwerp valt op, we hebben al meerdere keren complimenten gekregen. Het leer is zo zacht en soepel, de schoentjes wegen nauwelijks wat. Bovenstaand overzicht komt van de website van ZEAZOOkids en geeft aan welke zolen ze gebruiken. Zie je hoe soepel ze zijn!

Dit zijn echt kwaliteitsschoentjes die zijn ontworpen voor het behoud en stimulering van gezonde voeten.

Natuurlijk zijn de modellen die ik bestelde maar een kleine selectie van het uitgebreide assortiment. Voor de winter heb ik bijvoorbeeld deze gave leren winterboots voor Mister Z op het oog die zijn gevoerd met wol.

zeazoo kids shoes-6

Prijzen

Ik vind de prijzen erg redelijk. Zeker als je in gedachten houdt dat elke schoen van superlicht, superzacht kwaliteitsleer is, handgemaakt is en de sandalen en de Manga shoes op maat zijn gemaakt voor Mister Z. Aanpassingen aan de schoentjes gaan altijd in overleg. Dit kost tussen de 3 en 15 euro extra afhankelijk van de aanpassing. Voor het aanpassen van schoentjes neem je contact op met ZEAZOOkids en voeg je daarna ‘customization‘ toe aan de bestelling.

Hoe je de voeten moet opmeten staat uitgebreid uitgelegd op de website. Kom je er niet uit of twijfel je dan helpt het team van ZEAZOOkids je graag met duidelijk advies.

De verzendkosten naar Nederland zijn maar €5,- en mijn bestelling had ik binnen een week ontvangen.

Van mij mogen deze geweldige schoentjes in elke kinderschoenenwinkel in Nederland komen te staan!

Bestellen bij ZEAZOOkids doe je via de webshop www.ZEAZOOkids.com.

Voor hulp of vragen bij bestellen mail je naar info@zeazookids.com (Engels) of gaby@zeazookids.com (Nederlands).

zeazoo kids shoes korting

Kortingscode!

Wil jij je kindje ook op deze geweldige schoentjes laten lopen die lief zijn voor kindervoetjes? Bekijk het uitgebreide assortiment op www.zeazookids.com en gebruik vooral de kortingscode ‘WAYMADI’ en deel hem vooral met andere ouders ;)

De kortingscode ‘WAYMADI’ geeft je 10% korting op je hele bestelling en is geldig tot en met 15 juni 2015. 

Love Madelon Post Signature