Dierentuin Emmen Juli 2015-10

Opperste concentratie bij Mister Z. Zo veel te zien en alles is leuk. Al maanden stond een dagje naar Dierentuin Emmen met opa en oma in de planning, afgelopen maand kwam het er eindelijk van. Mister Z ging voor het eerst naar de dierentuin!

Dierentuin Emmen Juli 2015-2

Niet alleen het weer was prachtig, we hebben veel dieren van dichtbij kunnen bekijken. De katachtigen zijn mijn favoriet. We hadden geluk, dit prachtige luipaard lag pontificaal voor het glas. Een keer raden wie er baalde dat ze haar spiegelreflex niet bij zich had. Hoi. Gelukkig was dat niet het geval voor mijn moeder die een paar mooie shots heeft kunnen maken.

Dierentuin Emmen Juli 2015-6

Deze olifant wilde iets delen. Minutenlang stond ze naar ons te kijken. Heel bijzonder.

Van lopen krijg je trek dus haalden opa en oma patatjes. Ondertussen deden papa en Z even een rondje dieren benoemen op de iPad die we daarvoor hadden gezien. Na deze dag was de vocabulaire van Z ook uitgebreid met een paar nieuwe dieren <3

Dierentuin Emmen Juli 2015-4

Zelfs tijdens het eten komt de plaatselijke fauna even langsslenteren. Dit lieveheersbeestje had geluk dat ik hem eerder zag dan de dreumes met pincetvingertjes hihi.

Die patatjes moesten natuurlijk wel even weggespoeld worden met een beetje borstvoeding! We zaten heerlijk hoog bij het restaurant met uitzicht over de savanne. Even een momentje ontspannen.

Ik heb meerdere ouders gezien met ergonomische dragers in het park, waaronder Joyce met haar prachtige meisje in de doek. Zelf hadden wij de Tula bij ons en de Quinny Zapp Xtra2. Door de warmte hebben we meer gebruik gemaakt van de Quinny voor het vele lopen. Toen Z echt moe werd was de Tula een uitkomst. Geen gebrul maar lekker tegen mama aan hangen en de zeeleeuwenshow bekijken.

Dierentuin Emmen Juli 2015-7

Familie pet bekijkt een eend.

Dierentuin Emmen Juli 2015-8

Wij oefenen flink met ‘handje geven’ hihi.

Dierentuin Emmen Juli 2015-9

Wij sloten de dag af met pizza. Liefde voor deze vispizza van Cleopatra.

Het was een fijne dag en we zijn erg benieuwd hoe het nieuwe park zal worden. ‘Aapie’ staat inmiddels op de lijst voor een backup. ‘Aapie’ werd namelijk niet meer losgelaten en heeft de status *favoriet* gekregen. Het wordt tijd voor een webshop Dierentuin Emmen! Gelukkig heeft Z een lieve ‘tante’ die binnenkort een ‘Aapie’ extra mee kan nemen.

mama challenge 2015

Mamachallenge 2015

Dit artikel is onderdeel van de Mamachallenge 2015: “Maak een uitstapje met je kind”. Meer van mijn blogs voor de Mamachallenge kun je lezen door hier te klikken.

Nieuwsgierig naar Mamachallenge blogs van andere moeders? Klikken maar:

Doe jij mee aan de Mamachallenge en sta je niet in mijn lijstje, laat even een comment achter dan voeg ik je toe!

Gaan jullie graag naar de dierentuin?