mama challenge groen op het balkon

Groen op het balkon

Een aantal weken geleden zaaide ik met Z een balkonbak vol kruiden. Ik koos voor basilicum, peterselie, bieslook en oregano. Allemaal kruiden die wij veel gebruiken in de keuken. Z had veel plezier met het vullen van de bak met aarde en het samen strooien van alle zaadjes. Zijn kleine rode gietertje (Hema) kwam nu goed van pas. Elke ochtend en avond geven we de plantjes samen een beetje water en 1 keer per week krijgen ze er wat biologische mest bij.

mama challenge groen op het balkon-2

Z is 21 maanden dus begreep eerst niet wat we aan het doen waren. Hij vond het wel erg leuk om met de aarde te werken. Toen de eerste groene blaadjes zichtbaar waren werd hij helemaal enthousiast. Het liefst geeft hij ze een paar keer per dag water haha.

We hebben de kruiden gezaaid al voor de #Mamachallenge van start ging dus ik heb helaas geen foto’s gemaakt van ons zaaiwerk. Of liever gezegd de zooi die er door mijn keukentje lag haha.

Inmiddels zijn de plantjes bijna groot genoeg om ze te oogsten. De bieslook had er helaas geen zin in. Daar wil ik wat koriander gaan zaaien waarvan ik nog hoop dat deze gaat groeien. Deze balkonbak kan in de te koude maanden makkelijk binnen staan, al moet ik dan een goede plek met voldoende licht zien te vinden. Uiteindelijk zou ik graag dit balkon bij mijn keuken volzetten met kruidenplantjes en kleinere groenteplantjes en wellicht een peperplant.

https://instagram.com/p/5_lcj_rboz/?taken-by=thewaymadicrew

Ook Mister Fahad vind de plantjes razend interessant. Hij heeft op het balkon wat kattengras staan maar presteerde het toch nog een andere plant die ik al eerder had gezaaid half weg te knagen. De boef! In onze flat hebben wij twee balkons, een grote bij de woonkamer en een kleine bij de keuken. De grote hebben we afgezet met een stevig kinderhekje, bij dit kleine balkon is dat helaas niet mogelijk door de constructie die gebruikt is voor deze deur. Niet handig.

Kleine Z weet en begrijpt dat hij niet zomaar op het balkon mag zonder mama, Mister Fahad heeft daar schijt aan en zit het liefst op de rand wat natuurlijk niet mag.

mama challenge 2015

Mamachallenge 2015

Dit artikel is onderdeel van de Mamachallenge 2015: “Maak een uitstapje met je kind”. Meer van mijn blogs voor de Mamachallenge kun je lezen door hier te klikken.

Nieuwsgierig naar Mamachallenge blogs van andere moeders? Klikken maar:

 

 

Doe jij mee aan de Mamachallenge en sta je niet in mijn lijstje, laat even een comment achter dan voeg ik je toe!

Love Madelon Post Signature