mama challenge Aapie-2

Vandaag is het een regendag. Komend weekend wordt het weer geweldig weer maar vandaag moeten we ons thuis zien te vermaken.

Wat doen wij als het regent? We hebben 4 opties.

mama challenge opa en oma

  • Wanneer papa werkt laten we ons voor zijn dienst afzetten bij opa en oma. Opa en oma hebben een ruim huis vol speelgoed en het is altijd gezellig.

https://instagram.com/p/5KyC_ALbiA/?taken-by=thewaymadicrew

  • We fietsen tussen de buien door naar Ballorig. Wij wonen 5 minuten fietsen van de plaatselijke vestiging vandaan en mister Z heeft een abonnement.

mama challenge bieb

  • We fietsen tussen de buien door naar de bibliotheek. Precies de andere kant op dan Ballorig maar ook binnen 5 minuten te bereiken.

mama challenge Aapie

  • We blijven thuis en mama verzint een vol dagprogramma. Ik laat je hier onder een paar van de favorieten van Z zien.

https://instagram.com/p/647_87rbsY/?taken-by=thewaymadicrew

Spelen in de kinderkeuken

Je zal deze gave kinderkeuken volgende maand in een uitgebreide review terug zien komen. Sinds deze in de woonkamer staat is Z gedurende de dag veel bezig met het ‘koken’ en proeven en ons laten proeven van zijn ‘gerechten’. Het leukste is natuurlijk als er met echt eten ‘gekookt’ mag worden. Denk aan ‘gewokte’ cashewnootjes of chipjes ‘puree’.

Koken met mama

Samen met mama koken is wel het allerleukste natuurlijk. Z is gek op de keukenmachine en wanneer hij de blender hoort aangaan is hij er als de kippen bij om te kijken wat er gemaakt wordt. Zijn er stukjes die in de blender gedaan moeten worden dan til ik hem op en mag hij de ingrediënten in de blender doen en deze samen met mij aanzetten. En daarna natuurlijk lekker samen proeven! Hier hadden we Sudanese Laymoun bil nana gemaakt.

mama challenge grimms regenboog

Grimms Regenboog

De Grimms Regenboog. Een cadeau van een lieve tante en een van de lievelingsspeeltjes. We bouwen er grote torens mee, maken een racebaan voor de auto’s en op de foto wordt er kunst gemaakt voor Fahad. Die moet dan wel even kijken natuurlijk dus wordt met een klein vingertje wakker gekieteld om het kunstwerk te bewonderen (en om te gooien tot groot vermaak van de maker).

mama challenge tekenen

Samen tekenen

Sinds kort heeft Z het geduld om even stil te zitten en samen te tekenen. Daarvoor was het na maximaal 5 minuten al ‘Mama, UIT!’. Nu vertelt hij meestal wat er getekend moet worden haha. Deze tekening maakte hij met oma en natuurlijk moest mama ook wat tekenen.

mama challenge opa en oma-2

Spelen met de iPad

Mijn iPad mini is ingepikt door Z. Hij staat vol met (leerzame) kinderapps. Mijn eigen apps heb ik er grotendeels afgehaald haha. We gebruiken de ‘Begeleide toegang’ om te voorkomen dat Z uit een app gaat of dat er dingen geopend worden die niet open mogen. Op de foto zie je de app Toca Band die hij graag met oma speelt op haar Iphone.

Wat doen jullie op dagen dat het regent?

mama challenge 2015

Mamachallenge 2015

Dit artikel is onderdeel van de Mamachallenge 2015: “Maak een uitstapje met je kind”. Meer van mijn blogs voor de Mamachallenge kun je lezen door hier te klikken.

Nieuwsgierig naar Mamachallenge blogs van andere moeders? Klikken maar: