Sugru Fix That Thing-2

Na de zoveelste iPhone kabel die sneuvelde kreeg ik een tip eens Sugru te proberen. Een naam die mij niets zei tot ik de website vond. Dit kneedbare goedje lijkt op play-dough maar is in feite kneedbare siliconenlijm die de bijzondere eigenschap heeft in rubber te veranderen tijdens het drogen.

Sugru Fix That Thing-3

Sugru

Er liggen hier flink wat kabels die wel een ‘fix’ kunnen gebruiken dus bestelde ik wat voorraad en een bewaardoosje.

Sugru plakt aan bijna alles. Denk aan ceramiek, glas, metaal, hout en de meeste plastics en stoffen. Dat maakt dat dit product heel veelzijdig te gebruiken is.

Sugru Fix That Thing-4

Elke verpakking bevat een gebruiksaanwijzing en handige tips waar je Sugru allemaal voor kan gebruiken. Op Sugru.com vind je talloze inspiratie ideeën, want er zijn zoveel meer toepassingen dan alleen het repareren van kabels.

Sugru Fix That Thing-5

Sugru is waterproof wanneer het gedroogd is en resistent voor kou (tot -50 graden) en hitte (tot 180 graden).

Sugru Fix That Thing-6

Het bewaardoosje is groot genoeg voor 6 pakjes van 5 gram. Ik gebruik hem vooral voor het bewaren van een geopend zakje.

Hoe gebruik je Sugru bij een kapotte kabel?

Sugru Fix That Thing-7

Ik stel je voor aan mijn Böse headset. In 2010 gekocht en nog steeds mijn grote liefde op luistergebied. De kabel gaat alleen achteruit zoals duidelijk te zien is en ik wil geen nieuwe kopen want hij werkt nog prima.

Sugru Fix That Thing-8

Dan gaan we hem dus fixen. Ik koos voor roze 😁. Naast de Sugru en een schaar om de verpakking open te knippen heb je ook nog een beetje zeepsop nodig.

Sugru Fix That Thing-9

Dit is een derde van het bolletje wat je op de vorige foto zag. Een beetje kneden en om het kapotte stukje draad leggen. Goed aandrukken en netjes vormen tot je er blij mee bent.

Sugru begint gelijk uit te harden zodra het uit de verpakking komt dus hou er rekening mee dat je een half uur hebt om het vorm te geven.

Wanneer de vorm goed is maak je je vingertoppen nat met een beetje zeepsop. Wrijf voorzichtig over het oppervlak, de zeepsop zorgt ervoor dat je geen vingerafdruk achter kan laten. Zo creëer je een mooi glad uiterlijk.

Sugru Fix That Thing-10

Minimaal 24 uur laten drogen en klaar! Mijn Böse headset kan weer een tijd vooruit. Ik had natuurlijk voor zwart of wit kunnen kiezen maar roze vind ik een stuk leuker.

Ik had nog genoeg Sugru over om de oplaadkabel van mijn MacBook Pro ook te voorzien van een beschermend laagje. Beter voorkomen dan een nieuwe kabel moeten kopen!

Sugru Fix That Thing

Sugru is niet oneindig houdbaar, op elke verpakking staat een houdbaarheidsdatum. Door de zakjes in de koelkast te bewaren kun je de levensduur verlengen. Zolang de verpakking nog zacht aanvoelt is je Sugru nog zeer levend.

Prijzen en waar te koop

Ik kocht 2 pakjes van 3 stuks roze Sugru (per stuk € 8,99), een gemixt pakje van zwart en wit van 8 stuks (€ 15,99) en een bewaardoosje (€2,50).

Sugru komt uit Engeland, ik betaalde iets meer dan €4 aan verzendkosten. Betalen deed ik met Paypal.

Als je bedenkt wat een goede siliconenlijm kost vind ik de prijs van echt redelijk. Ze hebben het patent op hun product en er bestaat niets vergelijkbaars wat je in de winkel kan kopen.

Op Sugru.com kun je nog veel meer weetjes en informatie vinden en ook je eigen voorraad inslaan.

Heb jij al een ‘fix’ in gedachten?

Love Madelon Post Signature